Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Félmillió forint jár annak, aki segít kézre keríteni a kalauz késelőjét


Szokatlan módszerrel, nyomravezetői díj felajánlásával segítené a rendőrség munkáját a Vasutasok Szakszervezete. A VSZ 500 ezer forintot ad annak, akinek a segítségével megtalálják azt a késes támadót, aki több szúrással megsebesített egy jegyvizsgáló nőt augusztusban, a lajosmizsei vonalon.

A szakszervezet azért döntött a díjkitűzés mellett, mert különösen súlyos esetről van szó. A bliccelő utas olyan sérüléseket okozott a kalauznak, hogy még most, több héttel az eset után is kezelésre szorul.

A szakszervezet nem először jelzi, hogy veszélyben vannak a jegyvizsgálók s az eddigi óvintézkedések nem nyújtanak teljes védelmet számukra – írják közleményükben.

Úgy vélik, hogy egyre gyakrabban éri verbális és fizikai inzultus a jegyvizsgálókat, a koronavírus-járvány alatt pedig még a maszk nélkül utazókkal is meggyűlik a bajuk.

A rendőrség korábban fantomképet is közzétett a támadóról, aki körülbelül 25 éves, 165-170 centiméter magas, vékony testalkatú, kerek arcú, haja rövid, fekete, szeme sötétbarna, hangja mély, jobb fülében karika fülbevaló van.