Közzétette - Kategória - Beregi Krónikák, Vezér cikkek

“Közösen egy jó kis helyen ” – Fókuszban a fiatalok és a családok jövője Tiszaviden

Tiszavid – Nemrégiben sikeresen befejeződött a “Közösen egy jó kis helyen ” elnevezésű projekt infrastrukturális háttere című EFOP-2.1.2-16-2019-00139 számú projekt, amely 20,00 millió forint vissza nemtérítendő Európai Uniós támogatással valósult meg.

“Közösen egy jó kis helyen ” elnevezésű projekt infrastrukturális háttere című projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, 20,00 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével. A támogatás kedvezményezettje: Tiszavid Község Önkormányzata.

A fejlesztés eredményeként felújításra került a Tiszavid, Szabadság utca 33. szám alatti épület, amely ezentúl a „Közösen egy jó kis helyen” című projekt programjainak szolgál helyszínéül.

Az átalakítás és felújítás során fűtéskorszerűsítés, nyílászárócsere, festés, csempézés, és akadálymentesítés valósult meg, valamint konyha – étkező blokk, egy felnőttek és gyermekek fogadására egyaránt alkalmas fogadóhelység, valamint a fogadóhelység előterében nemenként elkülönített illemhelyek kerültek kialakításra. A fogadóhelység különböző előadások – tájékoztatók – képzések megtartására is lehetőséget nyújt.

A „Jó kis hely” elsődleges célcsoportját a gyerekes családok alkotják, kitüntetett figyelemmel a gyermekekre, fiatalokra. A Jó kis hely biztosítja a település lakóinak találkozási lehetőségét, helyet ad kisebb közösségek rendszeres programjainak, segíti a megfelelő információkhoz való folyamatos hozzáférést. A projekt a jövőben nagymértékben befolyásolja a község életét, továbbá a fejlesztés kapacitásbővülést eredményez és jelentős segítséget ad az együttműködések, közösségek életben tartásához.

Teremi László

Tiszavid Község Önkormányzata

4832 Tiszavid, Rákóczi u.5.

www.tiszavid.hu