Közzétette - Kategória - Beregi Krónikák, Szatmár - Szabolcs - Rétköz térség hírei, Vezér cikkek

Újabb beregi és szatmári településeken lehet igénybe venni a falusi csokot – Itt a lista!

Jelentősen bővül jövőre azoknak a településeknek a száma, amelyeken a falusi csok keretében vásárolhatnak, korszerűsíthetnek ingatlanokat az arra jogosultak – hívta fel a figyelmet az Ingatlan.com. Eddig közel 2500 település szerepelt a listán, de egy most megjelent jogszabály további 192 településsel bővítette a listát. A szakportál összefoglalója szerint a lépés eredményeként.

021-TŐL A MAGYARORSZÁGI TELEPÜLÉSEK 84 SZÁZALÉKÁBAN LEHET IGÉNYELNI A FALUSI CSOKOT.

A falusi csok tavalyi elindításával korábban az országos ingatlanpiacon marginális szerepet játszó kistelepülések is felkerültek a térképre és a falusi csokos községekben a korábbi helyzethez képest nőtt az lakóingatlan-adásvételek száma – idézi a közlemény Balogh Lászlót, a portál vezető gazdasági szakértőjét. A falusi csok bevezetése miatt jelentősen nőtt a lakásbővítésre felvett támogatások aránya. A hivatalos adatok szerint az idei első félévben a felújításra, lakásbővítésre fordított folyósítások száma az egy évvel korábbihoz képest 14-szeresére, összegük pedig 25-szörösére nőtt.

„A legtöbb új falusi csokos település Győr-Moson-Sopron megyében található, ahol jövőre 36-tal több település kerülhet a vevők célkeresztjébe. A dobogó második helyén Vas megye található 26 új településsel, Veszprém megye pedig a bronzérmes 23 új falusi csokos településsel” – közölte Balogh László.

falusi csok - ingatlancom.png

Fotó: ingatlan.com

Megyei bontásban összegyűjtötték a jövőre falusi csokos településekre jellemző – idén decemberben érvényes – kínálati négyzetméterárakat: a Békés megyei települések a legolcsóbbak, az átlagos négyzetméterár 57 ezer forintot tett ki. A legdrágább a Balaton közelsége miatt Veszprém megye, ahol az érintett falusi csokos településeket 254 ezer forintos négyzetméterár jellemezte.

Íme a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei települések listája: MK_20_292