Közzétette - Kategória - Nyírség hírei, Regionális hírek, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye hírei

Közel másfél millió forint adományt kapott a Jósa András Oktatókórház Onkológiai Osztálya


Az Omnis Forte Egyesület második alkalommal szervezte meg „Csillagfutás Nyíregyházán” című rendezvényét. A nevezésből befolyt összeget a Jósa András Oktatókórház Onkológiai Osztályának ajánlották fel. A közel másfél millió forintot a betegkényelem növelésére fordítják.

Újabb adományt kapott a Jósa András Oktatókórház. Ezúttal az Omnis Forte Egyesület ajánlotta fel a Csillagfutáson befolyt összeget. A nevezési díjból közel másfél millió forintot gyűjtöttek össze, amit az Onkológiai Osztály kapott meg, a felajánlást a betegkényelem növelésére költik majd.

– Négy, öt, hat órán keresztül várakozni, mert bejön reggel a beteg, vérvételre, infúzióra, orvosra vár. Ezeket sajnos nem lehet lerövidíteni. A betegek ezt elfogadják, mert pontosan tudják, hogy ez a menet. Ezt próbáljuk komfortosabbá, elviselhetőbbé tenni. Például a wifi vagy a büfé korszerűsítésével. De ebből fogjuk megoldani, hogy a vérvételi helyiségnél ne egy helyen tömörüljenek a betegek – mondta el dr. Erfán József, az Onkológiai Osztály osztályvezető főorvosa.

A „Csillagfutás Nyíregyházán” rendezvényt második alkalommal tartották meg szeptemberben Nyíregyházán. A tavalyihoz hasonlóan, idén is nagy népszerűségnek örvendett, így még nagyobb összeggel tudták támogatni az osztály működését.

– Jótékony futás és gyaloglás a daganatos betegségek megelőzése érdekében, így rajzoltuk körbe ezt a célt. A tavalyi sikeres rendezvény után másodjára sikerült az idén szeptemberben megrendezni, ahol a célunkon nem változtattunk. Most nehezebbek voltak a körülmények vírus miatt, de így is meg tudtuk növelni a támogatási összeget, ez természetesen a csillagfutók érdeme – monda el Kemecsei György, az Omnis Forte Egyesület alapítója.

A kórháznak minden segítség számít, a felajánlásokat az alapítványuk kezeli és mindig az orvosszakmai szempontból legszükségesebbnek tartott fejlesztésekre fordítják.

/www.nyiregyhaza.hu/