Közzétette - Kategória - Előétel, Filléres receptek - Konyhai tippek, trükkök, Főétel

Kocsonya körömből és combból


kocsonya-korombol-es-combbol

ELKÉSZÍTÉS

    1. A körmöket alapos tisztítás után a hússal együtt felteszem főni 5 liter hideg vízben.
    2. Amikor felforrt lehabozom, hozzáteszem a sót, a szemes borsot, a fokhagymát, a pirospaprikát, az erős paprikát és nagyon lassú tűzön főzöm 4 órán át.
    3. Én nem teszek a kocsonyába se zöldséget, se ételízesítőt, de még vöröshagymát sem. Így szeretem natúr, csak fokhagymával, borssal, erős paprikával. Kevés pirospaprikát a színe miatt teszek bele.
    4. Amikor már leválik a hús a körömről, leszűröm a levet egy másik edénybe, hagyom leszállni. A húsokat feldarabolom, elosztom a tányérokba és rászedem a levet. Miután lehűlt és „beállt”, evés előtt leszedem róla a tetején megdermedt zsiradékot, hogy csak a tiszta „lé” maradjon.
    5. Puha kenyérrel a legfinomabb.

HOZZÁVALÓK

  • 3 köröm, feldarabolva(lehet egy füstölt is)
  • 1/2 kg sertéscomb egyben
  • fél zacskó szemes bors
  • 2 fej fokhagyma
  • 1 ek. pirospaprika
  • só ízlés szerint
  • 2-3 csöves erős paprika

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük