Közzétette - Kategória - Megyei és hazai sport hírek

Két magyar is bronzérmes lett a rövidpályás úszó-Eb-n


Késely Ajna országos csúccsal bronzérmet nyert 1500 méter gyorson az Otopeniben zajló rövidpályás úszó-Európa-bajnokság pénteki napján. Eközben Márton Richárd 200 méter pillangón ért be a harmadik helyen.

Fotó: Kovács Tamás / MTI

Az MTI beszámolója szerint a 22 esztendős magyar versenyző 15:51.34-es idővel csapott célba – amivel 2021-es saját, 15:55.69-es rekordját adta át a múltnak.

KÉSELY AJNA EZZEL DUPLÁZOTT A ROMÁNIAI KONTINENSVIADALON, AMELYNEK SZERDAI VERSENYNAPJÁN 800 MÉTER GYORSON IS HARMADIK VOLT.

A versenyszám másik magyar úszója, a 18 éves Flück Nóra 16:03.42-es egyéni csúccsal ötödik lett. A számot a francia  Anastasiya Kirpichnikova nyerte 15:20.12-es eredménnyel. A második az olasz Simona Quadarella 15:37.05-es eredménnyel.

Márton Richárd egy másik számban lett 3.

Szintén az MTI számolt be arról, hogy Márton Richárd bronzérmet nyert 200 méter pillangón.

Mint írták, Márton az előfutamban, majd a középdöntőben is inkább csak tartalékolt, taktikázott, mert a pálya szélén szeretett volna úszni, így a 7-es rajtkövet szerezte meg magának. A fináléban Márton erősen kezdett, a táv felénél harmadik volt, az utolsó 50-et negyedikként kezdte meg, és végül nagy hajrával bronzérmesként zárt.

Tegnap volt 125 méternél egy hiba, ezt kielemeztük és kijavítottuk. Az edzőm, Virth Balázs azt üzente nekem otthonról, hogy a hajrám legyen olyan, mint a római Európa-bajnokságon, ez ki is jött, de nem tudtam, hogy bronzérem lesz belőle, mert nem láttam a túloldalt

– mondta az MTI-nek a futam után a magyar úszó. Hozzátette: úgy, hogy edzésmunkából érkezett, ráadásul a múlt hétvégén még az Egyesült Államokban versenyezett, ez egy jó eredmény.A 24 éves magyar versenyző 1:52.12-es idővel csapott célba, ezzel a magyar küldöttség harmadik érmét szerezte a romániai kontinensviadalon. A számot a svájci Noe Ponti nyerte 1:49.71-es idővel.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük