Közzétette - Kategória - Külföldi hírek

Katasztrófa: száznál is többen rekedhettek egy összeomlott épület romjai alatt Indiában

Fotó: Stringer / Reuters

Legfrissebb értesülések szerint több mint százan rekedhettek egy összeomlott épület romjai alatt hétfőn a nyugat-indiai Maharástra államban.

Korábban még mintegy hetven eltűntről és legalább huszonkét sérültről lehetett tudni.

Anil Paraskar helyi rendőrfőnök tájékoztatása szerint egy ötemeletes lakóház omlott össze a Mumbaitól mintegy 200 kilométerre délre található Mahad településén. Az épületben hozzávetőleg 45 család lakott.

Bharatset Maruti Gogavale, a helyi törvényhozás tagja szerint a mintegy kétszáz lakos nem mindegyike tartózkodott az épületben, amikor az összedőlt.

“Úgy gondolom, száz és százhuszonöt közé tehető azok száma, akik az épületben tartózkodtak, amikor összeomlott” – mondta a szerencsétlenség helyszínén Gogavale.

Hozzávetőleg harminc embert sikerült kiszabadítani a romok alól. A mentéshez a katasztrófavédelmi szolgálatok mellett a helyi lakosok is csatlakoztak. A munkálatokat ugyanakkor nehezítette a heves monszunesőzés.

Egyelőre nem tudni, mi okozta az épület összeomlását – mondta Paraskar, aki szerint a hatóságok vizsgálatot indítottak a történtek kiderítésére.

Hasonló katasztrófák nem számítanak ritkaságnak Indiában az építkezés biztonsági szabályok figyelmen kívül hagyása, a rossz minőségű építőanyagok, illetve a silány kivitelezés miatt. A balesetek jó része a monszun idején történik. A balesetek jó része a monszun idején történik. Az indiai bűnügyi statisztikai hivatal szerint csak 2017-ben több 1200 ember vesztette életét 1161 épület összeomlásában.

forrás: MTI