Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Jön az újabb hőhullám – Már most kiadták az elsőfokú riasztást a kánikula miatt


Bár most jól esik ez a kis felfrissülés, nem sokáig örülhetünk a kellemes napoknak, ugyanis küszöbön az időjárási változás, már kopogtat a kánikula, és hétvégén be is engedjük. Ez a kánikula viszont most nem csak egy-két napig fog tartani, egy tartós hőhullám érkezik hozzánk, ami szárazságot is hoz magával, és amin még a jövő hét közepére várható gyenge hidegfront sem tud majd enyhíteni.

A hétvége első napján már 29 és 35 fok között lesz a nappali csúcshőmérséklet, vasárnap pedig még melegebb lesz, 31 és 37 fok közé várható a tetőzés. A meteorológusok már most citromriasztást adtak ki 11 vármegyére a magas napi középhőmérséklet miatt. Térképen mutatjuk, hogy melyek azok a területek, amiket el fog kerülni a kánikula – bár szombatig még sokat változhatnak a dolgok.

Csütörtökön napos-gomolyfelhős időben lesz részünk. Csak elszórtan alakulhat ki egy-egy futó zápor, esetleg gyenge zivatar. Sokfelé élénk, helyenként erős lesz a főként északnyugati irányú szél. Hajnalban általában 9 és 16, délután 24 és 29 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken a túlnyomóan napos időben legfeljebb elvétve alakulhat ki kisebb futó zápor. Többfelé élénk, néhol erős lesz a légmozgás. Reggelre még sokfelé felfrissül a levegő, a minimumok 10 és 17 fok között alakulnak. Délutánra 26 és 32 fok közé melegszik a levegő.

Szombaton sok napsütésre, csapadékmentes időre számíthatunk. Sokfelé élénk, erős lesz a déli-délkeleti szél. Visszatér a kánikula, a csúcshőmérséklet 30 és 35 fok között alakul.

Vasárnap és hétfőn is alapvetően napos időre van kilátás, egy-egy futó zápor, zivatar csak elvétve fordulhat elő. Vasárnap többfelé élénk, helyenként erős lesz a déli-délnyugati szél, majd hétfőn csak néhol lehet élénk a légmozgás. Délutánonként 32-38 fokot mutathatnak a hőmérők.
Kiadta: Berceli Balázs (ma 17:23)


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük