Közzétette - Kategória - Tech hírek: PC - Mobil tippek-trükkök érdekességek

Jön a mágneses vezeték nélküli töltés az androidos telefonoknál


Elsőként a Realme készíti el és dobja piacra saját, az Apple MagSafe technológiájához hasonló megoldását – írja a GSM Arena a gyártótól kapott exkluzív anyagokra hivatkozva.

A kínai BBK Electronics-konglomerátumhoz tartozó Realme saját mágneses töltőjét MagDart névre keresztelte, az első készülék pedig a hamarosan bemutatkozó Realme Flash lesz, amely támogatni fogja a technológiát. Igaz, az Apple töltője is képes energiát átadni androidos eszközöknek, ha azok támogatják a QI-szabványú töltést.

A MagDart neve mellett működési elvében is hasonlóságot mutat a MagSafe töltőkkel. A készülék hátulján található mágnesekre kattan rá, majd vezeték nélkül ad át energiát. Egyelőre nem tudni, hogy milyen gyorsaságú vezeték nélküli töltésre lehet számítani a MagDarttól, az Apple MagSafe-je maximum 15 wattot tud leadni, ám a Realme anyacégének más márkáinál nem ritka a 30-45 wattos vezeték nélküli töltés sem.

Az is a 15 wattnál nagyobb töltési sebességre enged következtetni, hogy a MagDartban beépített ventilátor is helyet kapott. Egyelőre ezzel kapcsolatban nem osztott meg információt a gyártó. Az energiát egy USB Type-C kábelen keresztül veszi fel a vezeték nélküli töltő egy fali aljzatból.

Azt viszont közölték, hogy a Flash nevű készülékük három hátlapi kamerával, Snapdragon 888 SoC-vel, 12 GB rendszermemóriával és 256 GB háttértárral lesz felszerelve, így csúcskészülékről beszélhetünk. Az operációs rendszer Android 11-re épülő Realme UI 2.0 lesz, azonban a bemutató dátuma egyelőre nem nyilvános.