Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Itt a tizedik brüsszeli szankciós csomag Oroszország ellen, Magyarország is megszavazta


Az uniós tagállamok, köztük Magyarország, elfogadták a tizedik szankciós csomagot Oroszország ellen. Az EU szigorít a kettős felhasználású termékekre vonatkozó exportkorlátozásokon, és célba veszi a propagandát, álhíreket terjesztőket is. Az EU soros elnökségét betöltő Svédország szerint a közösség egységesen kiáll Ukrajna mellett, és addig támogatja, ameddig szükséges – írja az  ATV Híradója

Fotó: HVG.hu

Az 1500 km hosszú frontvonalon heves harcok folynak. A kelet-ukrajnai Bahmut alatt különösen intenzív a küzdelem. A katonák csak a bunkerben lelnek némi nyugalomra.

A támogatás folyamatosan érkezik. Lengyelország már át is adta az első Leopard 2 tankokat Ukrajnának. Maga Mateusz Morawiecki kormányfő mutatta be az első kontingest.

Az Európai Unió pedig újabb szankciós csomagot fogadott el, szám szerint a tizediket Oroszország ellen. Az EU soros elnökségét betöltő Svédország szerint az uniós tagállamok az eddigi legerősebb büntetőintézkedéseket vezették be annak érdekében, hogy segítsenek Ukrajnának megnyerni a háborút.

Az Egyesült Államok, Kanada és az Egyesült Királyság is újabb szankciókat jelentett be Moszkva ellen, emellett Washington kétmilliárd dollár értékű katonai csomagot is összeállított Ukrajna számára.

„Olyan helyzetbe kell hoznunk az ukránokat, hogy tavasszal és nyáron előre tudjanak törni és akkor az erő pozíciójából tárgyalhatnak” – magyarázta az amerikai elnök.

Ukrán hivatali kollégáját közben a családjáról kérdezték egy sajtótájékoztatón.

„Teljes szívemből szeretem a feleségem és a gyerekeimet, ők a legfontosabbak a számomra, bár nem látom őket gyakran. A szüleimmel pedig egyáltalán nem találkozom” – mondta Zelenszkij a könnyeivel küzdve.

Az Ukrajna elleni teljes körű orosz invázió elindításának egyéves évfordulóján világszerte tartottak demonstrációkat, amelyek többnyire útba ejtették az orosz nagykövetségeket.

Több nevezetes épületet pedig az ukrán nemzeti lobogó színeivel világítottak meg az európai fővárosokban.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük