Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Előkerült a bot, a balta is – Már a határkerítést építő rabokat sem kímélik a bevándorlók


A déli határszakaszon 700 rabot vezényeltek ki a pengés kerítés építésére. Az elítéltek eddig több mint 228 ezer munkaórát dolgoztak – tudta meg az Index.

Fotó: BVOP

„A 2023-as év első hónapjaiban nem enyhült számottevően a migrációs nyomás” – mondta az Indexnek Tárik Meszár. A Migrációkutató Intézet munkatársa szerint a magyar hatóságoknak ebben az évben már több mint 13 ezer esetben kellett intézkedniük a déli határon és 144 embercsempészt tartóztattak le.

A melegebb időjárás beköszöntével valószínűsíthetően a számok is növekedésnek indulnak

– tette hozzá.

„Rendszeresen megdobáltak a határon és akadályoztak bennünket a kerítés építésében, illetve a javítási munkákban” – nyilatkozta az Indexnek egy baksi vállalkozó, aki beosztottjaival vett részt a déli határkerítés erősítésében. „Azt kiabálták nekünk, hogy tagadjuk meg a munkát és ne dolgozzunk. Csacsiság ilyet mondani egy vállalkozónak!” – mondta a neve elhallgatását kérő férfi.

Tavaly nyár óta a börtönök lakóit is kivezénylik a déli határszakaszra.

Az illegális bevándorlók sajnos a fizikai erőszak alkalmazásától sem riadnak vissza

– mondta el Makula György ezredes. A Büntetés-Végrehajtás Országos Parancsnokságának (BVOP) Kommunikációs Főosztályának vezetője szerint tavaly augusztusban például baltával, botokkal felfegyverkezve jelent meg egy 15-20 fős migráns csoport Ásotthalom térségében az ideiglenes biztonsági határzár szerb oldalán. A csoport tagjai kövekkel dobolták meg a kerítés megerősítésén dolgozó elítélteket, illetve a felügyelő személyzetet.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük