Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Indul a húsvéti dömping a boltokban, a tavalyinál drágább lesz a menü


A csokinyuszik már hetekkel ezelőtt kikerültek a boltok polcaira, az igazi húsvéti dömping azonban csak most indul a boltokban. Vámos György az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára arról beszélt az MTI-nek, hogy idén óvatosabbak a vevők, és nem hozták annyira előre a húsvéti bevásárlásokat, mint korábban.

Hagyományosan január és a február az év két legkisebb forgalmú hónapja a boltokban, majd húsvét előtt mindig megélénkül a kiskereskedelem.

Vámos arra számít, hogy elsősorban az élelmiszerek, de az iparcikkek forgalma is nő az elmúlt hónapokhoz képest.

Tavaly húsvéthoz hasonlóan az élelmiszer-infláció miatt több pénzt hagynak a vásárlók az üzletekben, a kereskedők ennek ellenére abban bíznak, hogy egyes termékekből annyi fogy majd, mint tavaly húsvétkor.

Vámos György azt mondta, bőséges a kínálat, van elegendő áru az üzletekben, esetenként ugyanakkor előfordul, hogy a gyártók nem tudnak megfelelő ütemben szállítani. Ezt az okozza, hogy most nehezebb olyan pontosan felmérni a vásárlói igényeket, mint korábban.

Idén várhatóan jóval többe kerül a húsvéti menü ára, hiszen a sonka és a tojás ára is brutális mértékben emelkedett az elmúlt hónapokban. Több üzletlánc ugyanakkor az elmúlt hetekben nagy akcióversenybe kezdett: az Aldinál például csökkentették a húsvéti kalács, a sonka, a torma, a tarja, a lapocka, a sör és a bor is árát, míg a Tesco megemelte az árstopos termékekre vonatkozó vásárlási limitet, tojásból pedig annyit vehetünk, amennyit csak szeretnénk.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük