Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Időjárás: ha fejfájós vagy szívbeteg, vigyázzon ma magára!


Az erősen változékony időben kettősfront jellegű hatások érvényesülnek, általános lehet a fejfájás, a rossz közérzet, valamint alvászavarok is jelentkezhetnek – írja a meteoklinika nyomán az egeszsegkalauz.hu.

Szombaton markáns változás zajlik a légkörben, magas páratartalmú légtömeg érkezik. Ennek hatására sokfelé, és akár több alkalommal is lehet zápor, zivatar, napsütésre csak kevés helyen számíthatunk több órás intervallumban – írja a Meteoklinika

A fülledt időben sokan tapasztalhatnak légszomjat, szédülést és rosszullétet, emellett a fejfájás is nagyon gyakori tünet lehet. A keringési panaszokkal élők helyzete szintén nagyon megnehezül. Zivatarok idején romolhat az asztmások állapota. Az erősen változékony időben kettősfront jellegű hatások érvényesülnek, legintenzívebben a középső területeken. Általános lehet a fejfájás, a rossz közérzet, valamint alvászavarok is jelentkezhetnek. Célszerű kerülni a fizikailag és szellemileg megerőltető tevékenységeket, a szabad időt pedig (amennyiben ez lehetséges) pihenéssel tölteni. A szív- és keringési rendszer betegségeivel küzdőknek is nehéz ez az időszak: ebben az esetben vérnyomás-ingadozást, szédülést, rosszullétet tapasztalhat, nehézlégzés is jelentkezhet. A párás, csapadékos időben felerősödhetnek az ízületi fájdalmak. Sokfelé a fülledtség is rontja a komfortérzetet, a légzési nehézségekkel küzdőknek nem tanácsos hosszabb időt a szabadban tölteni. A zivatarok idején az asztmások állapota romolhat, ha érintett, akkor tartózkodjon zárt térben a vihar elvonulásáig! A több felhő miatt nem éri el az UV-sugárzás az erős fokozatot. Az előző napokhoz képest jelentősen csökken a leégés veszélye – szinte nulla lesz.

Forrás: meteoklinika