Közzétette - Kategória - Életmód és Egészség tippek

Hogyan nyűgözd le a párod szüleit?


Hogyan nyűgözd le a párod szüleit
Ha épp vacsorára készülsz az új barátod vagy barátnőd szüleivel, nem árt észben tartani néhány hasznos tippet, amelyekkel lenyűgözheted őket. Az első benyomás mindig meghatározó, pláne, ha a párod szüleiről van szó! Szerencsédre nem kell megjátszanod semmit. A legjobb tanács, hogy légy önmagad – persze néhány alapvető szabály betartása mellett.Ha megfogadod az alábbi tanácsokat arról, hogyan tegyél jó benyomást a párod szüleire, minden rendben megy majd.

Légy őszinte!

Az egyik legfontosabb dolog, amivel lenyűgözheted őket, az őszinteség. Ne hazudj aHogyan nyűgözd le a barátod szüleit?korodról vagy a családodról, és ne füllents a tanulmányaidról vagy a bulizási szokásaidról sem! Az ő szülei is ismerik a Google-t és a Facebook-ot, és hacsak nem tették még meg, könnyedén megtalálják majd a te oldaladat is, ebben biztos lehetsz!

Öltözz fel rendesen!

Amikor a szülőkkel készülsz megismerkedni, alkalomhoz illő ruhátkell felvenned. Ne olyan ruhát viselj, amiben bulizni szoktál, vagy randiramennél! Semmi szükség térd felett érő szoknyára, vagy kivágott felsőre.

A kevesebb néha több

Ügyelj a sminkedre a fiúd szüleinél! Természetesen semmi baj sincs azzal, ha kisminkeledmagadat az alkalomra – de ne gondold, hogy a szülők majd nagyra értékelik a füstös szemhéjat, a neonrózsaszín rúzst és a túl sok arcpirosítót. Maradj az egyszerű és nagyszerűtermészetes hatású sminknél!

Srácként pedig ne próbálj teljesen más benyomást kelteni, mint amilyen valójában vagy – rossz választás a nyakkendő vagy élre vasalt nadrág, ha feszengeni fogsz benne.

Legyél udvarias!

Viselkedj udvariasan! Mosolyogj, mutass érdeklődést, és próbáld meg megtalálni azokat a közös témákat, amiről beszélgethettek. Bármi is történjen, ne felejtsd el megdicsérni a fiúd vagy a barátnőd anyukájának a főztjét! Ezzel egyből bevágódhatsz nála.

Legyél büszke az iskoládra!

Még ha utálod is a sulidat, ne kezdj el panaszkodni róla a szülők előtt! Nem kell hazudnod róla, de legalább légy büszke a helyre, ahol tanulsz! Fölösleges a tanárokról vagy az osztálytársakról panaszkodnod. Legyél pozitív!

Ne légy túlbuzgó!

Ne túlozd el a kedveskedést, nem érdemes mindig hízelegned! Persze ajánld fel a segítségedet a mosogatásnál, ha az otthonukban vagytok, és dicsérd meg a barátod anyukájának a ruháját, fülbevalóját, lakberendezési ízlését stb, de ne ess túlzásokba, és fontos, hogy őszinte legyen a bók! Észrevehetik, ha színlelsz, és a párod is azt fogja hinni, hogy valami baj van.

Ne csókolózzatok előttük!

Figyelj arra, hogy az első alkalommal, amikor a barátod szüleivel találkozol, ne csüngj állandóan a barátod nyakán! Nem kell feltétlenül kimutatnod, hogy mennyire odavagy érte, hacsak nem ő kezdeményez. Ha megcsókol téged, rendben, de ne viselkedjetek úgy, mintha egy randin lennétek! Hidd el, a szülei nem igazán örülnének neki.

Nem kell sok parfüm

Ne használj túl sok parfümöt! Ez nem csak ízléstelen, de bizonyos emberek még az illatokra is érzékenyek. Ilyen esetben ez inkább irritáló, mint elbűvölő a barátod szülei előtt.

Légy nyugodt és összeszedett!

Bármit is csinálsz, maradj annyira nyugodt, amennyire csak tudsz! Ezzel azt mutatod, hogy békés természetű ember vagy, akivel jól ki lehet jönni, és így a szülők is kényelmesebben érezhetik magukat a jelenlétedben. Sose szólj közbe – még ha ideges vagy, akkor se – mert ezt inkább udvariatlanságnak, mint idegességnek ítélhetik majd. Csak maradj nyugodt és összeszedett, akkor is, ha ez nehéznek tűnik. Az a legjobb megoldás, ha mindig önmagadat adod!

 

kamaszpanasz


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük