Közzétette - Kategória - Tech hírek: PC - Mobil tippek-trükkök érdekességek

Hogyan készíthetünk weboldalt?


Manapság már számtalan oka lehet annak, ha valaki weboldalt akar létrehozni.

Forrás: Pixabay

Legyen szó céges honlapról, webshopról, személyes weboldalról vagy blogról, a létrehozás módja ugyanaz, bármire is használjuk a honlapot – írja a rackhost.hu. Lássuk, milyen lehetőségeink vannak!

Google My Business regisztráció

Amennyiben helyi vállalkozásunk van, az az opció is szóba kerülhet, hogy regisztrálunk a Google My Business rendszerébe és létrehozunk egy ingyenes Google Webhelyet. Ez is remek lehetőség és ajánljuk is a Google Cégem fiók létrehozását, viszont a webhelynek számos korlátja van egy saját weboldalhoz képest, éppen ezért inkább csak kezdésként válasszuk ezt a lehetőséget, ha még nincs elég időnk vagy erőforrásunk elkészíteni egy saját honlapot. A későbbiekben térjünk át inkább arra!

Saját honlap

Az a legjobb döntés, ha saját weboldalt készítünk vagy készíttetünk. Akár egy üzleti honlapot szeretnénk, akár csak egy hobbi célra használt blogot, a lépések ugyanazok. Mire lesz szükség?

  • Domain név regisztráció

Először le kell foglalni egy domain nevet. Mindenképp olyat válasszunk, amely még szabad, azaz nem regisztrálta senki, és nem mellesleg passzol a készülő honlapunkhoz, blogunkhoz. Választhatunk a .hu, .com, .eu, .net vagy a több száz egyéb végződés közül a céljainknak megfelelően. Azt viszont tartsuk szem előtt, hogy minél előbb regisztráljuk, amint felmerült bennünk az ötlet, nehogy valaki előttünk lefoglalja.

  • Tárhely választás

A másik szükséges tényező egy webtárhely. Tárhelyválaszásnál arra kell tekintettel lennünk, hogy a készülő weboldalnak mekkora helyre lesz szüksége és ez alapján mekkora csomagot kell választanunk és milyen specifikációkra kell odafigyelnünk. Általában a domain regisztrátorok webtárhely szolgáltatást is kínálnak, érdemes lehet egy cégnél megvásárolni mindkét szolgáltatást, hiszen így a későbbiekben egyszerűbb lesz a szükséges beállításokat elvégezni.

  • Honlapkészítés

Ezután már csak a honlapkészítés van hátra. Ezt bízhatjuk akár egy profi webfejlesztő csapatra, akik az elképzeléseinkhez mérten megvalósítják a vágyott weboldalunkat, nekünk csak az instrukciókat kell adnunk hozzá. Viszont dönthetünk úgy is, hogy saját magunk készítjük el. Ehhez nem árt, ha vannak legalább alapszintű informatikai, programozói ismereteink, vagy egy hozzáértő ismerős, akitől kérhetünk segítséget. Viszont számos – akár ingyenes – sablon is létezik, melyekkel egyszerűen, úgynevezett fogd és vidd módszerrel, elemekből felépíthetjük magunk is a honlapot. Legfőképpen céljaink és a rendelkezésre álló erőforrásaink fogják eldönteni, hogy melyik módszert válasszuk, de bármelyik is legyen, egy weboldal nagyon hasznos, ne habozzunk belevágni! Kezdjük el a honlapkészítést minél előbb!

Sebők Beatrix
Marketing menedzser

www.rackhost.hu/