Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Fontos változás: hamarabb érkezhet a jövőben a nyugdíj


Csak óvatosan az olcsó fűtőalkalmatosságokkal, nagyon sokba kerülhet a használatuk. Átáll a Magyar Államkincstár fizetési rendszere, a nyugdíjak is gyorsabban jönnek majd.A változásra már nem kell sokat várni. Az államkincstár a nagy tömegű átutalásokat az Azonnali Fizetési Rendszerben fogja végrehajtani a jövőben.

Sokan örülhetnek: korábban jön a nyugdíj

„A nagy tömegű átutalások, mint például a nyugdíjkifizetések még az éjszakai (normál) rendszerben zajlanak. Ezek Azonnali Fizetési Rendszerbe terelését is tervezzük, el is kezdtünk már ezen dolgozni, illetve idén bevezetésre kerülnek az Azonnali Fizetési Rendszer kiegészítő szolgáltatásai, a másodlagos számlaazonosítók és a fizetési kérelmek kezelése is” – nyilatkozta Bugár Csaba, a Magyar Államkincstár (MÁK) elnöke.A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a nyugdíjasok számláján azonnal megjelenik majd az összeg, amint a kincstár elindította a fizetési tranzakciót.

Érdemes lesz bankszámlát nyitni

Bár ahogy tegnap a Dívány is beszámolt róla, egyes bankoknál extrém módon megnőtt a számlavezetéssel kapcsolatos díjak összege, még mindig vannak olyan pénzintézetek, ahol viszonylag kedvező áron tarthatunk fent számlát. A számlával rendelkező nyugdíjasok így kiszámítható módon, gyorsabban juthatnak hozzá nyugdíjukhoz a továbbiakban.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük