Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Fontos kaptak a magyar betegek: átalakítás lesz a tajrendszerben – ezt kell tudni


Különösen az esti-éjszakai órákban tapasztalhatunk fennakadásokat a NEAK közlése szerint, de ez a betegellátást nem érinti.

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) Jogviszony-ellenőrző rendszerében (OJOTE) rendkívüli karbantartás (rendszerátállás) miatt 2024. január 27. 0 órától 2024. január 28. 24 óráig szolgáltatáskiesés várható – írja a 24.hu. Az információt a NEAK is megerősítette.

A lap megkeresésére azt írták,

a karbantartás tervezett és szervezett módon, a rendszer fejlesztése és üzembiztos működének biztosítása érdekében történik.

A karbantartás leginkább a legkevésbé terhelt hétvégi, éjszakai órákat érinti.

Az OJOTE az Online Jogviszony- és taj Ellenőrzés szavakból áll össze. A rendszer lényege, hogy egy adott páciensről a tajszáma alapján lekérdezhetővé válik a kezelőorvos számára a beteg társadalombiztosítási jogviszonyának a státusza – írják magyarázatként.

A NEAK ugyanakkor közölte a lappal, hogy a karbantartás a háziorvosok receptfelírását, a betegellátást semmilyen módon nem érinti. „A NEAK előzetesen értesítette a társszervezeteket, érintetteket a karbantartás tényéről és az esetleges szolgáltatáskiesésről” – tették hozzá.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük