Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Fontos határidő közeleg: sok magyar családot érint


A Babaváró hitel a jelenlegi feltételekkel még december 31-ig köthető. Bár a hitelt 2023-ban is lehet majd igényelni, arról egyelőre még nem jelent meg információ, hogy a konstrukció jövőbeni támogatási és jogosultsági feltételei változnak-e.

A bankoknak az igénylés benyújtását követően legfeljebb tíz munkanapjuk áll rendelkezésre a bírálatra, ám ha hiánypótlásra van szükség, akkor akár harminc nappal is kitolódhat a szerződéskötés ideje. Ahogy közeledik az év vége, úgy lesz ezért egyre fontosabb a Babaváró igényléshez szükséges dokumentumok pontos, hibamentes összeállítása, hiszen egyre kevesebb idő marad az esetleges hiánypótlásokra – hívja fel a figyelmet a Pénzcentrum a Bankmonitor tájékoztatása nyomán.

A pénzügyi tanácsadók azt javasolják, hogy aki a jelenlegi feltételekkel szeretne Babaváró hitelt felvenni, az igyekezzen december 15-ig benyújtani az igénylését, majd azután nagy valószínűséggel a bankok jelentős részénél megszűnik a befogadás. Ugyanakkor hozzátették, hogy jelenleg az összes nagybanknál elérhető a konstrukció.

Ha nem adja be időben az igényt, még az is előfordulhat, hogy lemarad a bankok által biztosított extra kedvezményről, ami jellemzően 120-180 ezer forint szokott lenni, ám ennek feltételei pénzintézetként eltérő – jegyezte meg a lap.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük