Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Folytatódik az évszakhoz képes kellemes télies időjárás


Fokozatosan vastagszik a felhőzet, de ennek ellenére északon rövidebb, délen, délkeleten, illetve eleinte a középső országrészben hosszabb napos időszakok valószínűek, majd estére mindenütt beborul az ég. Késő délutánig a felhősebb részeken szitálás előfordulhat, majd északnyugat felől a kora esti óráktól egyre többfelé elered az eső. A délies szél nagy területen lesz élénk, néhol erős, majd a légmozgás este egyre nagyobb területen fordul északnyugatira.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 12 fok között valószínű, a naposabb déli részeken lesz enyhébb az idő.

Hétfő: nagyrészt borult lesz az ég

A nap első felében délkeleten lehet vékonyabb a felhőzet, délutántól átmenetileg nyugat felől vékonyodhat, szakadozhat a felhőzet. Többfelé várható eső, zápor. Helyenként havas eső, hó is hullhat a Dunántúlon és az északkeleti megyékben, főleg a hegyekben. A déli szelet sokfelé élénk, időnként erős lökések kísérik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 10 fok között alakul, délkeleten mérhetik a magasabb értékeket.

Kedd: erősen felhős időre számíthatunk

Átmeneti vékonyodások mellett inkább erősen felhős, illetve borult időre számíthatunk. Két nagyobb csapadéktömb is átvonulhat hazánk felett délnyugatról északkelet felé. Általában eső lesz, de az Észak-Dunántúlon és északkeleten a hegyekben havas eső, hó is hullhat. A déli, délnyugati szél többfelé megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 12 fok között várható, délkeleten lesz az enyhébb idő.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük