Közzétette - Kategória - Titkok - Rejtélyek - Összeesküvés elméletek

Földalatti ufóbázisok találhatóak Dél-Karolinában?


Egészen érdekes teóriát állított fel az egyik önjelölt ufószakértő, aki azt állítja, öt különböző, földönkívüliek által épített létesítmény nyomaira bukkant.

Az ufóvadász meg van róla győződve, hogy a titkos bázis bejáratai összeköttetésben lehetnek a közeli tengerrel, ahol könnyedén ki- és beszállhatnak a repülő csészealjak. Scott Waring, az ET DataBase Youtube-csatorna tulajdonosa akkor vette észre a különös struktúrákat, amikor éppen a Google Earth-tel pásztázta végig USA tájait.

A szóban forgó objektumok lényegében öt elliptikus alakot formáló dombok, amelyek mértani pontossággal helyezkednek el egymás mellett a műholdképeken. A felettébb furcsa idomok elegendő bizonyítékkal szolgáltak a “kutató” számára ahhoz, hogy azt feltételezze, idegenek által létesített bázis működhet a talaj alatt.

“A helyszín mindössze 50 kilométerre van az óceántól, ezért a bázis a föld alatt egészen a nyílt tengerik érhet, ahol beléphetnek az ufók a támaszpontra. Látszanak azonban a régi bejáratok nyomai is – ezeket korábban sokat használhatták.”

magyarázta Waring.

A ufórajongó Waring teóriája egybeesik azzal az elméletével, miszerint vízalatti komplexumokat is kialakíthattak a földönkívüliek a környéken:

“Az öt sziget pontosan 45 fokos szöget zár be egymással az amerikai geológiai intézet térképén. Az öt objektum közepén egy nagyobb, központi tojásidom foglal helyet, ami egyre kisebb, minél inkább távolodunk tőle, valamint egymással párhuzamosak. Statisztikailag ez lehetetlen lenne, mégis léteznek.”

Habár Waring hipotézise egyesek számára zseniálisnak hathat, a tudományos magyarázat sokkal egyszerűbb, mint azt gondolnánk, hiszen egy mocsárvidéki jelenségről, az úgynevezett “Carolina Bays”-ről van szó. Ezek elliptikus horpadások a talaj felszínén, amik főleg esővízzel és sekély talajvízzel vannak megtelítve, leggyakrabban pedig Észak- és Dél-Karolina, valamint Georgia partvidékein fedezhetjük fel őket.

Meglepő módon a geológusok sem tudják egyértelműen megmondani, miért éppen szabályos ellipszis formát vesznek fel ezek a struktúrák, egyesek szerint őskori eróziós folyamatok vagy akár meteorbecsapódások következtében is kialakulhattak.

/liner.hu/