Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Februárban teljes havi extra juttatást kaphatnak a nyugdíjasok


Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter a Facebook-oldalán közzétett videóban elmondta, a kormány azért tud nyugdíjprémiumot adni, mert a gazdaság, a magyar emberek teljesítménye ezt lehetővé teszi.

Mint ismert, a nyugdíjprémium idén mindenkinek egyforma összegű, a maximális 80 ezer forint lesz, a januárig visszamenőleges újabb, inflációkövető nyugdíjemelés pedig a vártnál nagyobb, 1,2 százalékos lesz.

  • Az átlagnyugdíj jelenleg 151 475 forint. Aki ennyit szokott kapni, az novemberben 251 924 forintra számíthat, amiben benne van a szokásos nyugdíja, a nyugdíjprémium és az infláció miatti utólagos korrekció is.
  • Ha valakinek 100 ezer forint körüli a nyugdíja, a novemberi utalásnál kb. 190 ezer forintra számíthat.
  • Akik a legalacsonyabb, 28 500 forintos havi ellátást kapják, most kicsivel több mint 112 ezer forintra számíthatnak.

A miniszter közölte, jövőre az érintettek a 13. havi nyugdíj kétheti összegét biztosan megkapják, de a kormány azon dolgozik, hogy annál többet, háromheti vagy akár a teljes összegű 13. havi nyugdíjat is ki tudja fizetni:

„Reményeink szerint jövőre teljes összegű 13. havi nyugdíjat fogunk tudni adni minden nyugdíjasnak, és nyugdíjszerű ellátásban részesülőnek” – mondta Novák Katalin.