Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Egy hónapig tartó nemzetközi hadgyakorlat lesz Magyarországon


A fotó illusztráció.FORRÁS: MTI/KRIZSÁN CSABA

Nemzetközi gyakorlatok miatt a megszokottnál nagyobb katonai gépjárműforgalomra kell számítani szeptember 7. és október 7. között – derül ki a Honvédelmi Minisztérium közleményéből.

Nemzetközi gyakorlatokat tartanak Magyarországon szeptember 7. és október 7. között a Magyar Honvédség Központi Gyakorló- és Lőterének (Újmajor, Hajmáskér, Kőröshegy, Bakonykút és Újdörögd) térségében.
A gyakorlatok miatt a megszokottnál nagyobb katonai járműforgalomra kell számítani Pápán, Veszprémben, Tatán, Székesfehérváron és Szolnokon,
illetve a térségek főútjain és az autópályákon.

Megnövekedett katonai gépjárműforgalom várható: szeptember 7. és október 7. között a tatai laktanya-Környe-Gánt-Székesfehérvár-8-as út-Veszprém-Újmajor útvonalon.

Szeptember 10-én a tatai laktanya előtti bekötő út és az 1-es főút kereszteződése-a Honvéd utca-Tata vasútállomás között.

Szeptember 7. 08:30-12:00 között a Szolnok-M4-es autópálya-M0-s autópálya-M7-es autópálya-8-as számú főút-77-es út-Újdörögd útvonalon.

A Honvédelmi Minisztérium kéri, hogy
a katonai járművek, konvojok közelében fokozott óvatossággal közlekedjenek,
mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásuk módja eltérhet a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól.

A közlemény felhívja a figyelmet, hogy a katonai járművek közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjenek az autósok.

MTI