Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Diákok tiltakoznak az iskolák április 19-i újranyitása ellen

Amíg nem alakul ki a tanárok teljes immunitása, addig a középiskolákban maradjon online oktatás, az általános iskolákban pedig dönthessenek a szülők – kéri az Alternatív Diákközpontú Oktatásért Mozgalom. Azt ígérik, hogy ha a döntéshozók nem fogadják el a kéréseiket, nem mennek be az iskolába április 19-én.

Halassza el a kormány az április 19-re tervezett kötelező jelenléti oktatás bevezetését, ha pedig ez nem történik meg, akkor a diákok ne menjenek iskolába – ezt kéri az egykori Független Diákparlamentből alakult Alternatív Diákközpontú Oktatásért Mozgalom.

Nem megyünk suliba április 19-től! Facebook-esemény leírásában arról írnak: mindannyian szeretnének már visszatérni a mindennapokba, de egy elhamarkodott iskolanyitással nem akarják a szüleik, nagyszüleik, tanáraik, osztálytársaik életét kockáztatni.

A kormánytól azt kérik, hogy a középiskolákban addig maradjon az online oktatás, amíg a tanárok teljes immunitása ki nem alakul. Az általános iskoláknál dönthessenek a szülők, hogy visszaengedik-e a gyerekeiket, aki pedig bemegy, azoknál biztosítsanak szellősebb elhelyezést. A védettséget még nem élvező tanárok pedig választhassák azt, hogy online tanítanak továbbra is.

Az érettségire készülésben már nem jelentene érdemi segítséget, ha az érettségi előtti két hétre kellene visszamenni az iskolába, főleg ha valaki az alatt fertőződik meg. Azt is érthetetlennek nevezték, hogy az iskolákban miért nincsen a boltokéhoz hasonló, négyzetméter alapú korlátozás.

//hvg.hu/