Közzétette - Kategória - Filep Sándor, Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

A Vásárosnaményiak kérték: Több, mint egy tonna e-hulladék gyűjt össze a Lakossági Hulladékgyűjtési Napon


elektronikai hulladekgyujtesi nap vasarosnameny

Vásárosnamény – A lakosság kérésére ismét elektronikai hulladékgyűjtési napot szervezett Vásárosnamény Város Önkormányzata a Bereg szívében. A gyűjtés sikeres volt, több mint egy tonna e-hulladék gyűlt össze a lakossági összefogás által. A Lakossági Hulladékgyűjtési Nap a Dózsa György utca 32. szám alatti Közmunkás bázis udvarán, az ott ideiglenesen kialakított begyűjtő ponton valósult meg. Az akció sikerességet jól bizonyítja az, hogy néhány óra alatt több százan éltek a lehetőséggel. A lakosság által behozott különféle elektronikai tárgyak, így már biztosan nem szennyezik beregi környezetünket.

Filep Sándor polgármester szerkesztőségünk kérdésére reagálva hangsúlyozta: Vásárosnamény Város Önkormányzata több városlakó kérésére, a környezettudatosság jegyében szervezte ezt az ingyenes lakossági elektronikai hulladékgyűjtést. A városvezető igen fontosnak tartotta, hogy szervezett formában, egy helyszínen gyűjtsék össze a nem használatos elektromos berendezéseket. A háztartásokban sok, veszélyesnek számító hulladék is képződik, amelyet nem szabad a szemétgyűjtőbe dobni, ugyanakkor elszállításuk gondot okoz. Ezért szervezte meg a városvezetés újra az eseményt, hogy nehogy valamelyik árokparton, erdőszélen kössenek ki ezek a berendezések, avatatlan kezek által szétszedve, súlyosan szennyezve a talajt a bennük lévő nehézfémektől és egyéb veszélyes kemikáliáktól – emelte ki Filep Sándor polgármester. Az akció szervezője továbbá elmondta, hogy a gyűjtés sikeres volt, a várakozásokat is felülmúlta, a begyűjtött elektronikai hulladék mennyiségét tekintve egy tonna e-hulladék – főként televízió, hűtő, monitor, számítógép – gyűlt össze. Jóleső érzés volt látni, hogy rengetegen eljöttek, egyre nagyobb igény mutatva az akcióra. Örömtelinek nevezte azt is, hogy a városlakók üdvözölték a kezdeményezést, akik egyre környezettudatosabban gondolkodnak, kérésükre így jövő évben is szeretnék megszervezni ezt az eseményt. Zárásként megköszönte a városlakók, az önkormányzati dolgozók munkáját, illetve azon polgárőr szervezetekét, akik ennek lebonyolításában szervesen részt vettek.

A Bereg szívében összegyűjtött e-hulladékok hasznosítható alkatrészeit beolvasztják és újrahasznosításra továbbértékesítik, a nem hasznosítható részeket külön szelektálják anyaguk szerint és ártalmatlanítják.

 

 


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük