Közzétette - Kategória - 40 éves Vásárosnamény, Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Össznépi garázsvásár – Filléres árak, beregi kincsek a 600 éve vásártartási jogot kapó Vásárosnaményban


garazsvasar a bereg sziveben vasarosnamenyban

Vásárosnamény – Vásárosnamény Város Önkormányzata szervezésében megvalósuló, ,,40 éve város Vásárosnamény” ünnepi programsorozat, ismét egy újabb programjához érkezett. A születésnapját ünneplő város ezúttal nem csak várossá avatását, hanem az elmúlt évben 600 éves vásártartatási jogát megkapó jubileumára is emlékezet, egy össznépi garázsvásárral. A Városi Piaccsarnokban megrendezésre kerülő, nagysikerű rendezvényen ezúttal a városból és a térségből érkezők kínáltál megunt, használt ,,kincseiket” potom áron. A vásáron számos portéke került terítékre, így régi könyvek, bútorok, háztartási kiegészítők, használt sport- és alkalmi cipők, virágok, kaspók, parfümök, füstölt áruk, játékok, baba holmik, kerékpárok.

Filep Sándor városvezető kérdésünkre elmondta, hogy Vásárosnamény Város Önkormányzata a városlakókat is szeretné szervesen bevonni, a jubiláló város ünnepi programsorozatába, melynek ékes példája volt a mostani garázsvásár is. A program által ugyanis számos helyi- és a térségben élő szerves részese lehetett, a Vásárosnaményt érintő negyven és hatszáz éves évfordulónak. A színes. sok embert megmozgató garázsvásár. e mellett nagy közösségteremtő erővel is bírt, melynek mindig is nagy hagyománya volt itt a Bereg szívében. A piaci beszélgetések és vásárok ugyanis összehozta a város apraját és nagyját hosszú évszázadokon át.

Koncz Ágnes piacfelügyelő és a Szociális Bolt koordinátora kérdésünkre elmondta, hogy a most megrendezésre kerülő esemény hagyományteremtő szándékkal indult. A hat évszázada vásártartási jogot szerző Vásárosnaményra szeretnének méltóan emlékezni ezzel. Ennek okán minden hónap második szombatján szerveznek majd garázsvásárokat, és minden második páros hónapban termelői piacot is a Bereg szívében. Invitált továbbá mindenkit, hogy megunt, értékesnek tartott portékáit hozza el és színesítse a garázsvásárt a következő hónapban is.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük