Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

A nyugdíjasok fontos kedvezménye jár le hamarosan – sok pénzükbe kerülhet a magyar időseknek


A szünidő kezdetével sok termálfürdő megszünteti a nyugdíjasoknak szóló kedvezményeit, így az időseknek is teljes árú belépőjegyet kell majd vásárolniuk.

Fotó: Pixabay

Sok termálfürdő biztosít kedvezményt a nyugdíjasoknak a hét bizonyos napján vagy napjain. Ez az árengedmény azonban a nyári tanítási szünet beköszöntével – egyes helyeken ennél már előbb is – megszűnik – derül ki az Economx írásából.

Aki még gyorsan ki akarja használni a kedvezményes belépési lehetőséget, annak fontos tudnia, hogy a legtöbb termálfürdő az árengedményt a nyugdíjfolyósító által kiállított igazolvány bemutatásakor adja csak meg. Bizonyos fürdők ősszel a kedvezményt újraindítják.

Nem sok jóra számíthatnak a jövő nyugdíjasai – minden kedvezmény fontos lehet nekik

A kedvezményekre márpedig egyre inkább szükségük lesz a nyugdíjasoknak, hiszen az elöregedő magyar társadalomban nem sok jóra számíthatnak. Ahogy azt ami is korábban megírtuk: a mai fiataloknak 68-70 éves nyugdíjkorhatárra és megélhetést már nem biztosító összegű nyugdíjra van csak kilátásuk. A helyzet megoldásához szakértők szerint vagy tovább kell emelni a nyugdíjkorhatárt, vagy csökkenteni kell a nyugdíjak összegét, vagy pedig növelni kell az adó- és járulékkulcsokat.

 

 


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük