Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

A héten is nyárias meleg, záporos-zivataros időjárás várható – Itt a 7 napos időjárás-előrejelzés


A hét elején átmenetileg csökken a csapadék esélye, a hét közepétől ismét záporok és zivatarok tarkíthatják az időjárásunkat. Pénteken több helyen is lehet eső. A csúcshőmérséklet továbbra is 23-29 fok között várható, a hét végén délkeleten elcsíphetjük a 31 fokot is.

Hétfő: sok napsütés

A hét első napján a fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütésre van esély. A korábbi napokhoz képest kisebb az esély záporokra és zivatarokra. A Dunántúl délnyugati és az északkeleti megyékben kicsi a csapadék esélye. A keleties szél csak kevés helyen élénkülhet meg, az zivatarok körül viszont átmenetileg megerősödhet a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25-30 fok között alakul.

Kedd: szelesebb nap

Kedden a gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütésre lehet számítani, az ország nyugati harmadán szórványosan valószínű zápor, zivatar, máshol csak néhol lehet csapadék. Az északi, északnyugati szelet a Dunántúlon élénk, helyenként erős lökések kísérik, zivatar térségében átmenetileg viharossá is fokozódhat a szél. Hajnalban 9-16, délután 23-29 fok várható.

Szerda: újabb eső érkezik

Szerdán az erőteljes gomolyfelhő-képződés, illetve a fátyolfelhők mellett több órára kisüt a nap. Szórványosan kialakul zápor, zivatar, nagyobb eséllyel hazánk keleti, északkeleti felén-kétharmadán. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északnyugati, északi szél, zivatar környékén viharos lökések is lehetnek. A minimum 10-16, a csúcshőmérséklet 23 és 29 fok között várható.

Csütörtök: szórványos eső és napsütés

Csütörtökön az erőteljes gomolyfelhő-képződés és a fátyolfelhők mellett többórás napsütés várható. Szórványosan előfordulhat záporeső, zivatar. Néhol megélénkül a délnyugati, nyugati szél, erős lökések kizárólag a zivatar térségében fordulhatnak elő. Hajnalban 9 és 16 fokra ébredhetünk, délután 23-29 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Péntek: viharos szél

Pénteken nagyrészt közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, de több-kevesebb napsütés is valószínű. Több helyen fordulhat elő zápor, zivatar. A déli szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik, zivatar környékén viharossá is fokozódhat a szél. A minimumok 10-16 fok között várhatóak, a maximumok 21-30 fok között alakulnak. Északnyugaton lehet hidegebb, délkeleten a melegebb.

Szombat: nyárias meleg

Szombaton az erőteljes gomolyfelhő-képződés, valamint a fátyolfelhők mellett hosszabb időre kisüthet a nap. Szórványosan vagy több helyen is előfordulhat eső, záporeső, zivatar. Többfelé megélénkül a déli, majd az északi szél. Zivatarban viharos lökések is lehetnek. A hajnali 11 és 18 fokról délutánra 22-31 fok közé melegszik a levegő. Ismét délkeleten lehet melegebb, északnyugaton a hidegebb.

Vasárnap: szórványos eső

A hét utolsó napján erőteljes gomolyfelhő-képződés, valamint a fátyolfelhők mellett általában többórás napsütésre van kilátás. Szórványosan, de előfordulhat, hogy több helyen is lehet eső, zápor, zivatar. A déli szél sokfelé megélénkül, zivatar környékén viharos lökések is lehetnek. A minimumok 11 és 19, a maximumok 23 és 31 fok között várhatóak. Északnyugaton mérhetjük az alacsonyabb, délkeleten a magasabb értékeket.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük