Közzétette - Kategória - Tudta-e? Érdekességek és furcsaságok a nagyvilágban

8 bizarr sport, amiről még nem hallott


Eleged van a szokványos sportokból? Talán itt az ideje, hogy kipróbálj valami újat! Most megmutatunk nyolc rendhagyó sportot, amiről valószínűleg nem is tudtad, hogy az. A szokatlanoktól a kifejezetten bizarrakig megnézheted a legkülönlegesebb és legizgalmasabb tevékenységeket, amelyekben összemérheted erődet és ügyességedet.

Fotó: Pacific Press / Getty Images Hungary

A fireball soccer, azaz tűzlabdafoci a hagyományos labdarúgás egyedibb változata. A játékot egy nagy, lángra lobbantott labdával játsszák, a játékosok pedig védőfelszerelést viselnek. A részvételhez mind a futballtechnikában, mind a tűzbiztonságban jártasnak kell lenni. A cél ugyanaz, mint a hagyományos fociban: gólt lőni az ellenfél hálójába rúgott labdával.

A lábujjbirkózás egy furcsa és még viszonylag ismeretlen sportág, amely az Egyesült Királyságból származik. A játék szabályai egyszerűek: két ellenfél összezárja a lábujjait, és megpróbálja az ellenfél lábát a földhöz szorítani. A mérkőzést az nyeri, akinek először sikerül három másodpercig lefognia ellenfele lábát.
A ferret legging, azaz görénylábazás során a résztvevők harisnyát vagy leggingset viselnek, majd mindkét lábukba egy-egy görényt dugnak. A vadászgörényeket ezután szabadon engedik, és a célvonalig versenyeznek. A versenyt az nyeri meg, aki elsőként ér célba mindkét görénnyel.

A hot dog evő versenyek ismerősek lehetnek az amerikai filmekből. Nem csoda, hiszen rendkívül népszerűek az Egyesült Államokban. A sportrendezvényekre rengetegen látogatnak el, és nézik, ahogy a résztvevők a lehető legtöbb hot dogot fogyasztják el egy meghatározott időn belül. Míg egyesek szórakoztatónak találják a versenyt, mások szerint az egészségtelen étkezési szokásokat népszerűsíti, és a túlevést dicsőíti.
A cycleball egy egyedülálló sportág, amely a kerékpározás és a labdarúgás elemeit ötvözi. Egy kosárlabdapálya-méretű pályán játsszák két-két versenyzőből álló csapattal. A játék célja az, hogy gólokat lőjenek úgy, hogy a labdát az ellenfél kapujába ütik, kizárólag a kerékpár kerekeit használva. A kerékpárlabda egyik legnagyobb kihívása a pontos irányítás és az egyensúly megtartása

A zorbing során egy óriási, felfújható labdában gurulsz lefelé egy dombon. A labda átlátszó műanyagból készült, ami még szórakoztatóbbá teszi a játékot, mivel gurulás közben láthatod a körülötted lévő világot. A zorbingot egyedül vagy barátokkal is lehet csinálni, a sportnak különböző változatai vannak, például a zorb foci.
A pofozás egy egyedülálló és szokatlan sportág, aminek lényege, hogy két ellenfél egymással szemben áll, és felváltva adnak erőteljes pofonokat egymás arcára. A szabályok egyszerűek: mindegyik játékos felváltva csapkodja az ellenfelét, és az győz, aki ellenáll a pofonoknak, vagy aki a legerősebb és legpontosabb ütéseket adja le.
A buzkashi egy hagyományos és izgalmas játék, amelyet főleg Afganisztánban és Közép-Ázsiában játszanak. A sportot lóháton játsszák, a cél pedig egy kecske vagy borjú fej nélküli tetemének megragadása – ezt a hagyományos elemet néha labdával helyettesítik -, és a játéktér másik végébe vinni, miközben a többi játékos ellen kell védekezni. A játék híres durva és veszélyes természetéről, mivel a játékosok gyakran ütköznek egymással, és leesnek a lovukról.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük