Záhonyi életrajzi vetélkedő a kollégium névadójáról (8)

Képek: A névadó és az intézmény találkozásai, kapcsolatai (archív fotók)

A záhonyi diákotthonban minden évben életrajzi vetélkedővel is megemlékeznek a tíz éve elhunyt névadóról, Dr. Béres József tudományos kutatóról és feltalálóról.

A Záhonyban született jeles tudós férfiú életét és munkásságát feldolgozó tesztlapokat idén közel negyven kollégista diák töltötte ki. A versengésben Katona Dávid (Berkesz) szerezte meg az elsőséget Nagy Renáta (Tiszakerecseny), Kállai Viktória (Zemplénagárd), Doszev Attila (Csap, Kárpátalja) és Király Karolina (Dámóc) előtt. A dobogósok a Béres Klára szerző által dedikált Cseppben az élet című életrajzi riportkötetet vehetik majd át a szervező Diáktanács elnökétől, Szlovák Dorottyától. A záhonyi kollégisták a március 26-án elhunyt névadójukra emlékezve az évforduló kapcsán Dr. Béres József kisvárdai síremlékénél koszorúzással rótták le a kegyeletüket.

Katona Dávid

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Vélemény, hozzászólás?