Közzétette - Kategória - Beregi Krónikák, Beregi sziréna, Regionális hírek, Rendezvények, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei bünügyi krónikái, Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Mobil ketrec pálya épül a tűzoltóknak Vásárosnaményban


Mobil ketrec pálya épül a tűzoltóknak Vásárosnaményban

Fotó: Katasztrófavédelem

Vásárosnamény – A tűzoltók felkészítését segíti az az adományozási megállapodás, amelyet csütörtök délelőtt kötött a Vásárosnaményi Önkormányzat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal.A beregi város önkormányzata, fontosnak tartja a katasztrófavédelem támogatását, így döntöttek arról, hogy hozzájárulnak a fizikai és pszichés felkészülés elősegítéséhez, egy úgynevezett mobil ketrec pálya építéséhez.

Az adományozási megállapodást Filep Sándor, Vásárosnamény polgármestere és Varga Béla tű. ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója látta el kézjegyével. Az aláírásnál jelen volt a megyei tűzoltósági főfelügyelő, valamint a Fehérgyarmati Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője és tűzoltósági felügyelője is.

A megyei igazgató elmondta, hogy a hordozható pálya, a megye összes tűzoltójának – legyen az hivatásos, önkormányzati, vagy önkéntes- felkészülését segíti, hiszen ilyen lehetőség nem volt korábban a megyében, így hamarosan már nem kell több száz kilométert utazniuk a tűzoltóknak, hanem helybe érkezhet a szétszedhető szerkezet.

A hordozható és variálható elemekből felépülő pszichikai pályán különböző akadályok lesznek, a labirintusszerű építményben zaj és fényhatások, valamint füst is nehezíti a tájékozódást, ezzel bármely élethelyzetet le lehet modellezni a mobil szerkezet segítségével, amelyben ugyanúgy, mint az életben, teljes bevetési öltözékben légző készülék használatával tudnak felkészülni a tűzoltók egy-egy váratlan helyzetre.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük