Közzétette - Kategória - Bereg, Beregi Sport krónikák, Megyei és hazai sport hírek, Vásárosnamény hírei, Vásárosnamény SE, Vásárosnaményi Krónikák, Vásárosnaményi sporthirek, Vezér cikkek

Visszatért a beregi „grundkorszak”: remek vásárosnaményi szereplés a Bozsik-hétvégéken


Út Európa Élvonalába szlogennel indult útjának, több mint kilenc évvel ezelőtt az OTP Bank Bozsik-program. A tehetségkutató és foglalkoztató program alapvető fontosságú ahhoz, hogy hazánkban ismét európai színvonalú és elismertségű utánpótlás-nevelési rendszer alakulhasson ki. Az országos program Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is nagy népszerűségnek örvend, melyben hétről-hétre remekül szerepel a Popovics Péter által irányított Vásárosnamény SE korosztályos csapatai.

A Bozsik-program fő célkitűzései a „grundkorszak” újraszervezése, játéköröm biztosítása, a játék megszerettetése, a tehetségkutatás és a tehetségek fejlesztése. Ennek elérése érdekében a szövetség egységes, átlátható rendszert hozott létre, amely naprakész, hiteles és ellenőrizhető formában regisztrálja a programban résztvevő labdarúgókat. A verseny és képzési rendszer kialakítása megfelel az UEFA és a FIFA szakmai követelményeinek. A program révén a tudatosan tervezett és széles körben menedzselt utánpótlás-neveléssel a mainál sokkal több tehetséges fiatal focista kerülhet a pályákra, és ez belátható időn belül érezhető javulást jelenthet a hazai labdarúgás színvonalában. A Mátészalkán megrendezésre kerülő őszi Bozsik fesztiválokon, rendre remekül zárta a szezont a Vásárosnamény SE minden korosztálya. A vasárnapi fesztivál befejeztével a csapat korosztályos trénerét, Popovics Péter kértük, hogy értékelje az őszi szezont.

Nagyon fontos számomra, hogy már ilyen kis korban is megismertessem a világ legnépszerűbb és talán legszebb sportjával a gyerekeket. Hétről-hétre igazi élményfutballt nyújt a program, a beregi fiataloknak egyaránt. A program nívóját mi sem bizonyítja jobban, hogy a 101-szeres válogatott Bozsik József nevét viseli, valamint a magyar labdarúgás legnagyobbjai, neves legendás játékosok is azon reményüknek adtak hangot, hogy a programnak köszönhetően a magyar is visszatérhet a nagy futballnemzetek sorába. A Vásárosnamény SE Bozsik-programban való részvétele által, a vásárosnaményi fiatalok mellett a környező települések, 5–12 éves gyerekeinek kínálunk futballozási és versenyzési lehetőséget.

Számomra a labdarúgás megszerettetése mellett, annak alapjainak minél magasabb elsajátítása a legfontosabb. Munkámhoz megfelelő táptalajt nyújt szülővárosom első számú csapata a Vásárosnamény SE, akik minden segítséget megadnak munkám során. A  108 éve alakult Vásárosnamény SE, mint a város első és legmagasabb osztályban jegyzett egyesülete, számos szép sikert ért már el az elmúlt évtizedek során. Az egyesület így remek lehetőséget nyújt azon fiataloknak, akik a későbbiekben komoly szinten szeretnének foglalkozni a sportággal, de azoknak is akik csupán hobbi szinten szeretnék elsajátítani annak alapjait. Hiszen nem mindenki szeretne profivá válni, de a játék szeretete, az összetartozás és csapategység nevelő jelleggel is bír.

Megtanulnak a gyerekek csapatban gondolkodni, kiszabadulnak a modern vívmányok okozta eufóriából, sportolnak és egészségesen is élnek. Mottóm épp ezért a sport, egészség és közösségi élmény, hiszen a gyerekek a barátságok, közösségi élmények mellett, a szabadban, egészséges életmódot folytathatnak. A közös találkozásaink során pedig a legfontosabb visszajelzés számomra, a gyerekek arcán látható öröm, amelyet az önfeledt játék közben láthatnak a szülők és jómagam is. Aki szeretne egy ilyen csapat részese lenni, azt várom/várjuk ezután is nagy-nagy szeretettel.

– zárta gondolatait Popovics Péter.

Korábbi őszi eredmények:

Mátészalkai Bozsik Fiesta Október 24.

Nyírmeggyes – Vásárosnamény SE 1 – 2, Ópályi – Vásárosnamény SE 0 – 3, Vásárosnamény SE – MMTK 2 – 1, Vásárosnamény DSE II. – Vásárosnamény SE 1 – 3, Vásárosnamény SE – DSE I. 2 – 1.

Vásárosnamény SE – Vásárosnamény DSE 4 – 4, MMTK – Vásárosnamény SE 8 – 1, SZUSE – Vásárosnamény SE 2 – 1, Vásárosnamény SE – Ópályi 3 – 2.

Mátészalkai Bozsik Fiesta Október 17.

Vásárosnamény SE – SZUSE 1 – 1, MMTK – Vásárosnamény SE 6 – 1, Vásárosnamény SE – Vásárosnamény DSE 2 – 1, Fehérgyarmat – Vásárosnamény SE 3 – 0.

Mátészalkai Bozsik Fiesta Október 10.

Vásárosnamény SE – MMTK 2 – 0, Ópályi – Vásárosnamény SE 1 – 0, Vásárosnamény DSE II. – Vásárosnamény SE 0 – 3, Vásárosnamény SE – Nyírmeggyes 3 – 1.

Mátészalkai Bozsik Fiesta Október 3.

Vásárosnamény SE – Vásárosnamény DSE I. 9 – 1, Fehérgyarmat – Vásárosnamény SE 5 – 2, MMTK – Vásárosnamény SE 5 – 6, Vásárosnamény SE – Nyírmeggyes 1 – 2, Vásárosnamény DSE II. – Vásárosnamény SE 0 – 7.