Közzétette - Kategória - Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Közel 24 millió forintból korszerűsítik a vásárosnaményi Hunor Vadászati Múzeumot


A nyíregyházi székhelyű Pannónia Generálépítő Zrt. végez korszerűsítést a Hunor Vadászati Múzeumban nettó 23,9 millió forintért. A november 9-i Közbeszerzési Értesítő szerint a Vadászmúzeumban egy teljesen új épületgépészeti rendszert alakítanak ki.

A Vadászmúzeum épületgépészeti kiviteli munkái során a 1115,79 m2 hasznos alapterületű épületben az alábbi épületgépészeti rendszerek kerülnek kiépítésre:

A meglévő épületgépészeti rendszerek szanálásra kerülnek és helyettük egy teljesen új építésű rendszer lesz kialakítva. A meglévő épületgépészeti rendszerek szanálásra kerülnek és helyettük egy teljesen új építésű rendszer lesz kialakítva.
Víz–csatorna szerelés
A beltéri egységeknél keletkezett cseppvizet PVC nyomócsőből kialakított rendszeren keresztül falba épített HL 138 szifonnal a szennyvíz hálózatba ill. a meglévő csapadékvíz ejtőkre kell vezetni álmennyezetben szerelt vezetékkel.
Központi fűtés
A hőtermelést a kialakítandó gépészeti terekben elhelyezett levegő-víz hőszivattyúkkal tervezzük megvalósítani. terveztünk. A hőszivattyúk kül és beltéri egységeit nagytisztaságú szigetelt rézcsővel kell összekötni. Készülékenként 1-1 db tágulási tartályt, biztonsági szelepet és mágneses iszapleválasztót kell beépíteni.
Az épületrészben a fűtés-hűtést kazettás fan-coil berendezésekkel biztosítjuk. A hűtő-hűtő készülékek kétcsöves kialakításúak. A készülékek vezérlését vezetékes távirányítók végzik. A fan-coil berendezések vízoldali szabályozására Tour Anderson TBV-C szelepeket kell beépíteni a fűtés és a hűtési vezetékeikbe. Az alapvezetékek horganyzott szénacélcső préselt kötésekkel, szabadon szerelve. A
csővezetékeket szigetelni szükséges az aljzatban 10 mm, szabadon szerelt vezetékek esetén 20 mm falvastagságú zárt cellás szigetelő csőhéjakkal. A kül és beltéri egységek közötti freon vezeték szabadon szerelendő. A klíma vezeték nagytisztaságú vörösrézcső szigetelve. A hűtésszerelést csak regisztrált vizsgázott zöldkártyás hűtés szerelő végezheti. A készülékek garanciális beüzemelését a gyártó által kijelölt szakszervíz végezheti el. A szigetelési munkák előtt a csővezetéki hálózaton nyomáspróbát kell tartani, melyről jegyzőkönyv készítendő. Az elkészült fűtési rendszert a 7/2006 TNM rendelet előírásai szerint hidraulikusan műszeresen be kell szabályozni és azt dokumentálni.
Szellőzés
Az épületrész frisslevegő ellátását a fan-coil berendezésekre csatlakoztatott központi szellőző rendszerrel biztosítjuk. A befújó berendezés radiális csőventilátor. A fagyvédelem céljából téli üzem esetén a befújt levegőt elektromos fűtőkaloriferekkel melegítjük elő. A befújt levegő után fűtését-hűtését a fan-coil berendezés biztosítja. A csővezeték horganyzott acél lemez légcsatorna álmennyezett felett szerelve, páralecsapódás elleni szigeteléssel ellátva.

A munkáról szóló vállalkozási szerződést november 2-án írta alá a nyertes pályázó és a Kiss B. Invest Vagyonkezelő Kft. képviselője.

portal_20532_2020