Közzétette - Kategória - Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Egyedülálló világeseménnyel és nagyszabású fejlesztésekkel indul be a turizmus Vásárosnaményban


Vásárosnamény – A gyors és összehangolt önkormányzati intézkedéseknek köszönhetően, immáron újraindult a 2020-as turisztikai szezon a Bereg szívében, Vásárosnaményban is. A veszélyhelyzet visszavonása után újraindult turisztikai szolgáltatásokról, valamint a megrendezésre kerülő nagyszabású rendezvényekről Liptákné Juhász Anikót, a vásárosnaményi Tourinform Iroda vezetőjét kérdeztük.

Vásárosnaményban örömmel jelenthetjük, hogy újra indul a turizmus. Az utóbbi hetekben sokat dolgozunk azért, hogy megfelelő körülmények között és megfelelő biztonsági intézkedések közepette tudjuk várni a turistákat. Irodánk a Tourinform Iroda, a COVID után a márciusi hónapban zárva tartott. Ma már nyitott ajtóknál várjuk a turistákat, természetesen a megfelelő biztonsági intézkedések betartásával.

 – kezdte tájékoztatóját Liptákné Juhász Anikó, melyet az nagyszabású programok ismertetésével folytatott.

Vásárosnaményban sok minden átütemeződött, így nálunk is. Újra szerveztük a programjainkat, amelyeket már meg tudunk tartani. Kerékpáros versenyek lesznek ebben az évben, ezeknek az idejét véglegesítettük és most már elmondhatjuk, hogy augusztus 9-én lesz megtartva a Zoárd-napi Amatőr Kerékpáros Magyar Kupa. Ez egy országúti kerékpárverseny lesz. Augusztus 26 és 28-án, ezen a két napon felbojdítjuk egy kicsit Vásárosnamény és a Beregnek az életét. Mégpedig azért, hogy 1928 óta először Magyarországon megrendezésre kerüljön egy Junior World Világkupa, mely egy kerékpáros országúti verseny, melynek rajtja Vásárosnaményban lesz. Erre nagyon nagy erőkkel készülünk, Természetesen időben fogjuk tájékoztatni a lakosságot az útlezárásokról és korlátozásokról, ami egy pár órát fog igénybe venni. Aki pedig szeretné megízlelni egy világkupának a hangulatát, mindenkit nagy szeretettel várunk ezeken a napokon. Aztán következik szeptember 12-e, ez pedig a Tour De Vásárosnamény országúti kerékpáros maraton versenyünk lesz, amit már évek óta megrendezünk. Mivel a nyári olimpiai játékokat 2021-re elhalasztották, így továbbra is lehet olimpiai ötpróba pontokat gyújtani. E mellett nem csak kerékpáros versenyeket szervezünk, hanem kerékpáros túráinkat is beindítottuk. Várjuk a kerékpározni és a szabadba vágyókat. Minden hónapban lesznek vezetett túráink. A mostani helyzethez alkalmazkodva, most új időpontokban szervezzük meg ezeket a túrákat. Megyünk Tokajba, Szabolcsveresmartra, a Hobbitok földjét felfedezni.

 – folytatta gondolatait a Tourinform iroda vezető. Ezt követően a város turisztikai szolgáltatóiról. illetve a gergelyiugornyai Tisza-part fejlesztéseikről ejtett néhány szót.

Az újraindításra készül minden turisztikai szolgáltató a városunkban, a hotelek, a szállodák, a Hunor Hotel, a Kovács Szálloda és Étterem mindenki kinyitott és várja a vendégeit. Az Atlantika Vizividámpark most megnyitja kapuit, a szomszédságában működő Movie Planet már májustól várja az érdeklődőket. A Tisza-parton is tavaly óta folynak a munkálatok, a Bereg szíve Üdülőközpont és Kemping folyamatosan újul meg. Minden évben önkormányzati erőből is, valamint a pályázatokból is fejlesztjük az üdülőközpontot és a kempinget. Indulnak a vándortáborok, mely a Bereg szívének nagyon fontos, hiszen több száz diák érkezik. Nyilván idén kevesebben fogják ezt igénybe venni, de indulnak a vízi- és kerékpáros vándortáborok. Egy GINOP-os pályázatnak köszönhetően elindul majd a régi parancsnoki épületnek az újjáépítése, illetve kerékpáros túraközpont fog a Bereg szívében kialakulni. Ezzel lehetőség lesz arra, hogy a vadonatúj beszerzésű kerékpárjainkat, melyet itt a Tourinform Irodában, valamint a Bereg szíve Üdülőközpontban lehet majd kikölcsönözni. Ettől az évtől megérkezett már a két e-bike-unk, amelyre tavaly nagyon nagy igény volt. A Tisza-parton a vízi pocok is újraindult, ahol csónakbérlésre, kempingezésre és csapatépítő tréningekre van lehetőség. Nem töltötte kényszerű pihenéssel a bezárás ideje alatt, a Szilva Fürdő vezetése és dolgozói sem. Ez idő alatt, mialatt kénytelenek voltak bezárni, megújult a Szilva Fürdő és ezzel a megújult arculattal és környezetben várják már az ide érkező vendégeket. 

Összességében elmondható, hogy Vásárosnamény és a beregi társág felkészült a turisták fogadására. 

 – zárta gondolatait Liptákné Juhász Anikó, a Tourinform Iroda vezetője.

A teljes interjút itt tekintheti meg: