Közzétette - Kategória - Külföldi hírek

Vészhelyzet Németországban: minden a hó és a jég fogságában


Továbbra is a hóval és a jéggel küzd Németország. A rendkívüli időjárás különösen az ország középső és déli tartományai sújtja, de kijut a „jóból” északon is.

A reggeli beszámolók többnyire az éjszakai viszontagságokról szóltak, kilométeres dugókról, illetve több helyütt az autó- és teherautó-forgalom teljes megbénulásáról az autópályákon és az autóutakon. Az előrejelzések szerint a helyzet a nap folyamán aligha javul, a meteorológusok szerint péntektől enyhülhet a havazás és a jégeső szorítása.

A meteorológiai szolgálat újabb figyelmeztetéssel kezdte a csütörtöki napot. Az előrejelzés szerint különösen az ország középső és déli részén „tartós és heves” havazás várható, és az ónos eső sem lesz kíméletesebb.

A frankfurti repülőtér, amely szerdán szinte teljesen megbénult, jelezte, hogy a csütörtökre előirányzott 1000 járatból több mint 300-at törölt.

Enyhült a helyzet a müncheni repülőtéren, amely az előző napi korlátozások után várhatóan ismét az eredeti menetrend szerint működhet majd.

Az éjszaka folyamán az autópályákon a hó és a jég miatt több kilométeres dugók alakultak ki, és több baleset is történt. Különösen Hessen, Rajna-vidék Pfalz és Észtak-Rajna-Vesztfália tartományokat érintett mindez. A különböző segély-, illetve mentőszolgálatok pokrócokkal és forró itallal igyekeztek segíteni a bajbajutottakon.

Az érintett régiókban azonban nemcsak az autópályák voltak veszélyesek, hanem a jeges városi utcák is. A csúszós utak a gyalogosok számára is veszélyt jelentettek, a mentőszolgálat szerint több sérülés történt. Olyannyira, hogy a helyi hatóságok a gyalogosokat arra szólították fel, hogy a baleset elkerülése érdekében

a járásban a pingvinek sajátos lépteit kövessék.

A hatóságok közölték azt is, hogy az előző naphoz hasonlóan csütörtökön is felfüggesztik az érintett körzetek több iskolájában a tanítást.

A német állami vasút ugyancsak jelezte, hogy a nap folyamán ismét korlátozások várhatók mind a belföldi, mind a nemzetközi közlekedésben.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük