Közzétette - Kategória - Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Véradás a Bereg szívében – Vásárosnaményban is várják a segíteni szándékozókat


Kedves Véradóink! Vásárosnaményban is várjuk a segíteni szándékozókat. A véradás kapcsán a kialakult járványügyi helyzet miatt az alábbi fontos információkra szeretném felhívni a figyelmüket:
Véradás céljából a kijárási korlátozás/tilalom alatt is lehetséges a lakhelyelhagyás.
A véradás azon alapos okok közé tartozik, amelyek esetében elhagyható a lakhely és a legközelebbi véradási helyszín felkereshető.
Az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt, mindent megtesz annak érdekében, hogy a véradó eseményeken biztonságos környezetet biztosítson mind a véradók, mind a dolgozók számára. Ezért az OVSZ szigorúbb véradási feltételeket határozott meg, amelyekről a http://www.ovsz.hu/ovsz/veradoknak-szolo-tajekoztatas oldalon olvashatnak.
A véradás helyszínére történő belépés előtt biztosítjuk és elvárjuk a kézfertőtlenítést. A véradási helyszínen korlátozzuk a helyiségben tartózkodó véradók számát. A kérdőívek kitöltésére, várakozásra, véradásra szolgáló terület mindig úgy kerül kialakításra, hogy biztosított legyen az egyes véradók között a 1,5 m-es távolság.
– aki 1 hónapon belül külföldön járt, kérjük egy későbbi időpontban látogasson el valamelyik másik véradásunkra.
– ha érintkezett fertőzött személlyel, abban az esetben is azt kérjük, hogy egy későbbi időpontban adjon vért.
Kérem, hogy a fentieket tartsuk be! Aki szeretne segíteni, szánja rá az időt, ha várakozni szükséges, legyünk türelemmel. Eddig ilyenre még nem volt példa a gyakorlatban

Forrás: Magyar Vöröskereszt Vásárosnamény Facebook oldala