Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Vége a mellékhatásoknak: új gyógynövény alapú fájdalomcsillapítót fejlesztettek ki a magyar kutatók


A gyógynövény alapú fájdalomcsillapítót évtizedeken át fejlesztették magyar szakemberek.

Gondos kutatómunka áll a frissen bejelentett magyar innovációs gyógynövény alapú fájdalomcsillapító, a Herbapirin mögött – írja a híradó.hu.

A Herbapirin teljes egészében hazai fejlesztés. Magyar gyógyszerészek és gyógynövény szakértők évtizedeken át fejlesztették, sőt a fájdalomcsillapítót itthon is gyártják. A ermészetes hatóanyagok (például rozmaring, a kurkuma, vagy a fűzfakéreg) egymást segítve csillapíthatják a fájdalmat, és a fájdalmat okozó gyulladásos folyamatokat.

A készítmény fő hatóanyaga a szalicin, amely természetes gyulladáscsökkentő és fájdalmat enyhítő hatással rendelkezik, miközben nincs hatással a vérlemezkék aggregáló képességére, ezáltal nem befolyásolja a véralvadási időt. A további hatóanyagok segíthetik megőrizni a test egészséges integritását, visszaállíthatják a gyulladás ellenes hormonok természetes egyensúlyát, valamint antioxidáns hatásuk révén további védelmet nyújthatnak a szervezetnek” – emelték ki a Herbapirin fejlesztői.

Fehér fűz kérge: így hathat a fájdalomra

A fehér fűzfa nagyon hasonlít az aszpirinhez, hiszen a szalicil egyik természetes forrása. Azonban az aszpirinhez képest a fehér fűz lassabban hat, de hatása tovább tart, és kevesebb vagy pedig egyáltalán nincsen mellékhatása.

A fehér fűzfakéreg hatásosan csillapítja:

  • a fejfájást
  • lelki feszültséget
  • és a heveny izomfájdalmat
  • más idült fájdalmak kezelésére is alkalmas, például hátfájás, nyakfájás.

„Három fő összetevője van. A „Rosmarini aetheroleum”, vagyis a rozmaring illóolaj, amelynek kivonata jótékony hatással lehet az izom- és ízületi fájdalmak kezelésében. A másik a „Curcumae longae extractum”, a kurkuma kivonata, mely csökkentheti a gyulladásos mediátorok képződését, ezáltal pozitívan hathat a gyulladás folyamatára, annak elmúlását felgyorsíthatja. Végül pedig a „Pycnogenol”, vagyis a fenyőkéreg kivonata. A pycnogenol hatóanyaga jótékony hatással lehet az osteoarthritis okozta ízületi fájdalmakra, illetve csökkentheti a nem-szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek szükségességét” – tették hozzá a Herbapirin készítői.

Forrás: híradó.hu