Közzétette - Kategória - Beregi Krónikák, Vezér cikkek

Változtak a magyarországi határátkelés aktuális szabályain

Az Ukrán Egészségügyi Minisztérium frissítette a koronavírus-járvány szempontjából kockázatosnak minősített országok listáját, Magyarországot vörös besorolásban marad – derült ki az ukrán egészségügyi minisztérium hivatalos honlapján közzétett táblázatból.

Ez azt jelenti, hogy a vörös besorolású országokból hazaérkezőknek 14 napos házi karanténba kell vonulniuk, vagy koronavírus-tesztet kell csináltatniuk, ami igazolja, hogy egészségesek.

Fontos tudni, hogy Magyarország egyedüli országként továbbra is biztosítja a területén történő tranzitálás lehetőségét, hívta fel a figyelmet Magyarország Ungvári Főkonzulátusa a közösségi oldalán. A megváltozott határátlépési szabályokkal kapcsolatban megjegyzik

  • A kijárási tilalom nem érinti az árú- és teherforgalmat, ill. a tranzit forgalmat.
  • A 00-24 óra/30 km rövid látogatás céljából belépni szándékozó utasoknak 20:00 és 05:00 óra között a belépés tilos. (A magyarországi kijárási tilalom miatt.)Kivételt képeznek azok a személyek, akik életveszélyben vannak, továbbá azok, akik bizonyítani tudják, hogy munkába vagy munkából tartanak.
Figyelem! A magyar rendőrség folyamatos ellenőrzéseket tart.
Nem tagadják meg az országba való belépést 19:45-kor attól az utastól, aki bizonyítani tudja, hogy üzleti céllal van szállásfoglalása, viszont az utazónak garantálnia kell, hogy oda tud érni a szállodába 20:00 óráig.
Ellenkező esetben bírságra számíthat, amely összege elérheti akár az 500 000 forintot.
A korlátozások várhatóan 30 napig maradnak érvényben. Javasoljuk, hogy utazás előtt tájékozódjanak az érvényes szabályokról a magyar rendőrség hivatalos honlapján, olvasható a főkonzulátus bejegyzésében.

Forrás:

KISZó