Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Változik a vonatok és buszok menetrendje, íme a részletek


Március 15-én és a hosszú hétvégén jóval nagyobb utasforgalom várható, ezért a MÁV és a Volánbusz arra kéri utasait, hogy tervezzenek, érdemes minél hamarabb elővételben megváltani a menetjegyeket, használni az automatákat, vagy online az Elvirát vagy a MÁV applikációt. Módosul a menetrend is – közölte a vasúttársaság szerdán az MTI-vel.

Készítő: Jászai Csaba
|
Forrás: MTI/MTVA
Szerzői jog: Jászai Csaba

Azt írták, hogy március 14-én a pénteki napra, március 15-én a szombati napra, március 16-án az ünnepnapi, március 17-én a vasárnapi, március 18-tól a már megszokott munkanapi menetrend szerint járnak a vonatok. Jelezték, hogy az utasforgalom szempontjából frekventált napokon a kihasználtabb reggeli és délutáni InterCity vonatok szerelvényei az általános hétvégéken szokásosnál több kocsival közlekednek.

A lehetőségekhez képest – a helyjegyek elővételi vásárlásától függően – a Budapest-Debrecen-Nyíregyháza viszonylatú Nyírség, a Budapest-Miskolc-Nyíregyháza-Debrecen-Szolnok-Budapest viszonylatú Tokaj, a Budapest-Nagykanizsa viszonylatú Tópart, a Budapest-Keszthely viszonylatú Balaton, a Budapest-Békéscsaba viszonylatú Békés, a Budapest-Cegléd-Szeged viszonylatú Napfény, a Budapest-Veszprém-Szombathely, illetve Zalaegerszeg viszonylatú Bakony, illetve Göcsej, valamint a Budapest-Pécs viszonylatú Mecsek InterCity vonatokat több kocsival indítja el a vasúttársaság – írták.

Lehetőség szerint további kocsikat is forgalomba állítanak a tervezetten felül, ha az utasforgalom alakulása ezt megkívánja – fűzték hozzá. Közölték azt is, hogy az áruházak és bevásárlóközpontok március 15-én zárva tartanak, ezért az ezeket érintő járatok is az ünnepnapi menetrendjük szerint közlekednek.

Március 15-én a HÉV-járatok a munkaszüneti napra érvényes menetrend szerint közlekednek – áll a MÁV Zrt. közleményében.

 


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük