Közzétette - Kategória - Elsőkézből a Beregből, Filep Sándor, Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Változatlanul intenzív lesz a fellépés, a szúnyogok ellen Vásárosnaményban


Vásárosnamény – Az elmúlt három hét folyamán, négy alkalommal történt szúnyoggyérítés a Bereg szívében, Vásárosnaményban. A gyérítés részben Vásárosnamény Város Önkormányzatának, részben pedig központilag, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kivitelezésében valósult meg. A városban igény esetén, változatlanul intenzíven lép fel a szúnyogok ellen Vásárosnamény Város Önkormányzata. A részletekről Filep Sándort, a város első emberét kérdeztük.

Az elmúlt 20 napban, sor került a negyedik szúnyoggyérítésre. Szükség is volt erre, hiszen tapasztalhatta mindenki, hogy a földi gyérítés nem mindig váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Bizony a szúnyogokat is megtréfáltuk ezzel, hiszen némelyik területünkön még jobban érezték magukat a szúnyogok. A légi gyérítés véleményem szerint, meghozta a várt eredményt! Tudnunk kell azt, hogy az időjárási körülmények erősen megváltoztak, nagyon sok árvizunk volt. Ezeken a területeken a szúnyogok nagyon komoly szaporodásnak indultak, így komoly szükség volt a gyérítésükre – folytatta gondolatait Filep Sándor.

Mindig elmondjuk a gyérítés szót, de valójában irtani képtelenség, az irtás ugye azt jelentené, hogy minden szúnyogot elpusztítottunk. Véleményem szerint, ezzel a négy gyérítéssel elértük a célt. Nyilván ez egy olyan folyamat, amelyre még sor kerül a nyár folyamán, pláne ha ilyen az időjárás. Azt tapasztalom, hogy a Tisza lassan visszakerül a medrébe, reményeim szerint egy bő hétvége és a legbátrabbak meg is mártózhatnak benne. De hiszem, hogy ezen a hétvégén már sokan lejönnek Gergelyiugornyára, ahol meg lehet majd pihenni, lehet egy lángost, egy hekket, egy jó sört inni, kikapcsolódni, feltöltődni a jövő hétre – zárta gondolatait Filep Sándor polgármester.