Közzétette - Kategória - Nyíregyháza, Nyírség hírei, Regionális hírek, Rendezvények, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye hírei

Ülésezett az Idősügyi Tanács


Ülésezett az Idősek Tanácsa (3)

Ülésezett az Idősügyi Tanács. 2015 utolsó előtti összejövetelén számba vették az elmúlt hónapok eseményeit, és előadást hallgattak meg a 65 év felettiek helyzetéről, valamint a megújult Jósa András Oktatókórház időseket érintő ellátásairól.

Az Idősügyi Tanács ülésén megjelentek megismerkedhettek a város nyugdíjasainak előző havi programjaival és eseményeivel. Kiemelték a nagy sikerrel működő Idősek Akadémiáját, amely a már nem aktív korúaknak biztosít kulturális és szabadidős elfoglaltságot. Nyíregyháza Megyei Jogú Város több területen kívánja segíteni az itt élő időseket.

Az Idősügyi Tanács ülésén a tagok meghallgatták a Nyíregyházán végzett Háztartáspanel kutatás eredményeit, amely a városban és a járásban élő idősek életminőségét vizsgálta. A 2000 fős mintavételből kiderült, hogy a 65 év felettiek iskolai végzettsége determinálja nyugdíjuk mértékét és azt, milyen életszínvonalon élhetnek a munka után. A kutatás a vagyoni és egészségi helyzeten kívül kiterjedt a társas kapcsolatokra is. Ennek alapján elmondható, idősebb korban kevesebb, de jobb barátokkal tartják a viszonyt a nyugdíjasok és felértékelődtek a szomszédi barátságok. A szociológiai kutatás mellett további témák is felvetődtek az ülésen.

Az Idősügyi Tanács ebben az évben még egyszer ülésezik. Decemberben az éves beszámoló ismertetésére kerül sor.

[slideshow_deploy id=’90031′]


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük