Közzétette - Kategória - Külföldi hírek

Ukrajnában a civil nők is készülnek az esetleges háborúra


Az ukrajnai helyzet feszült, és a békés megoldás egyre távolabbinak tűnik. Vlagyimir Putyin a jelek szerint nem hajlandó kivonni a határon állomásozó 100 000 katonáját, és azzal fenyegetőzik, hogy megszállja Ukrajnát, ha a NATO nem dönt úgy, hogy feladja befolyását az országban.

Ezért készülnek a harcra. De nem csak a hadseregben folyik kiképzés: fotók és videók keringenek nőkről, civilekről és gyerekekről, akik katonák irányítása alatt gyakorolnak.

Mindenütt, mindenféle korú és hátterű civileket harci taktikára képeznek ki: egyesek megtanulják, hogyan kell kezelni egy AK-47-es puskát, mások rajtaütéseket próbálnak, a katonák alapvető információkat adnak arról, hogyan kell felismerni az aknákat, gránátokat és más robbanószerkezeteket. Vannak orvosok is, akik elsősegélyt tanítanak, és vannak gyerekek, akik megtanulják, hogyan kell szétszedni a puskákat.

A nők is megtanulják, hogyan védjék meg magukat és hogyan harcoljanak a hazájukért. A nagyvárosokban az emberek már hozzászoktak ahhoz, hogy a konfliktus messze van tőlük, most viszont rájöttek, hogy háború közeleghet. Látva ezeket az embereket, akik harcolni akarnak tanulni, csak arra gondolhatunk, hogy ha nem találunk megoldást, akkor újabb vérfürdő lesz. Eközben a világ vezetői megpróbálnak Putyinnal tárgyalni, hogy békés megoldást találjanak, de eddig nem történt pozitív fejlemény.

Forrás: Elle