Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Újra kapnak benzint a Mol-tól a kis kutak, de még mindig nem eleget


Egyelőre az igényelt mennyiségnek a negyedét szállítja a Mol a múlt héten még ellátatlan kis hazai töltőállomásoknak, amelyek megkezdték piacaik apránkénti visszaszerzését. Már importálnak is.

A hét eleje óta ismét szállít a Mol a kis hazai töltőállomásoknak, amelyeket heteken át nem tudott ellátni – tudta meg a Világgazdaság Egri Gábortól, a Független Benzinkutak Szövetségének elnökétől.

A kutak egyelőre az általuk igényelt mennyiségnek csak a negyedét kapják. A hétfőn beindult szállításról a Mol múlt pénteken tájékoztatta az érintetteket, ahogyan előzőleg is mindig péntek délután küldte ki a következő hétre vonatkozó levelét.

Egri Gábor reményei szerint január közepére visszaállhat a fehér kutak korábbi üzletmenete. Bár a most érkező mennyiség még a töredéke a szükségesnek, arra már elég, hogy e fehér – vagyis nem a nagy márkákhoz tartozó – töltőállomások elkezdjék visszapótolni a készleteiket.

A visszaszokást élénkíti, hogy az üzemanyagár-sapka december 6-án késő estétől elrendelt megszüntetésével újból megjelentek az árkülönbségek a hazai töltőállomásoknál, így ismét él az olcsóbban forgalmazó fehér kutak árelőnye.

A megkezdődött visszarendeződésről számolt be lapunknak a nagyobb (színes) töltőállomás-láncokat tömörítő Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) főtitkára, Grád Ottó is. Szerinte a folyamatot segíti, hogy újraszerveződik a kis kutak behozatala is, mellesleg e kör eredeti ellátója eredetileg sem a Mol volt, hanem az importőrök. Grád Ottó is reméli, hogy rövidesen visszaáll a hazai üzemanyagpiac normál állapota, elsősorban persze a normál benzinről és gázolajról van szó, és csak utána a prémiumtermékekről.

Várhatóan hamarosan megszűnnek a tankolás mennyiségi korlátai a MÁSZ tagvállalatainak töltőállomásainál.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük