Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Újítás az autósok éléében: Itt megtalálhatja Magyarország legolcsóbb benzinkútjait


Február végén hiánypótló újdonsággal érkezik a Magyar Ásványolaj Szövetség.

Fotó: Világgazdaság/Kallus György

Üzemanyag árinformációs rendszer kialakításán dolgozik a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ), a fejlesztés várhatóan február végétől érhető el hazánkban. A mintegy 2000 hazai benzinkút több mint felét a MÁSZ tagvállalatai üzemeltetik. Ezeken a kutakon történik a benzin 75, valamint a dízel termékek csaknem 70 százalékának kiskereskedelmi értékesítése.

A MÁSZ közleményében kiemelte, hogy egyre gyakrabban jelennek meg sokszor egymásnak is ellentmondó híradások a hazai üzemanyag-kiskereskedelmi árak alakulásáról, azok elhelyezkedéséről a régiós piacokkal történő összevetésekben.

Egy, a piacra jellemző átlagos kiskereskedelmi ár meghatározása rendkívül összetett feladat, az árképzés tulajdonosi döntés, változása akár napi szinten megtörténhet. A MÁSZ a szükséges adatok rendelkezésre állása, azok korrekt régiós összevethetősége érdekében dolgozik a rendszer kialakításán.

A szervezet tagjainak (hazai és nemzetközi olajvállalatok) operatív adatait feldolgozó fejlesztés várhatóan február végétől szolgáltat információt.

Forrás: Magyar Ásványolaj Szövetség


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük