Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Újabb ukrán kritika – ,,Magyarország szándékosan olaj mézeskalácsra váltja az elhunyt ukrán gyerekek lelkeit. Szégyen.”


Az Ukrán Legfelsőbb Tanács elnöke, Ruszlan Sztefancsuk Facebook-bejegyzésben reagált Kövér László magyar házelnök HírTV-nek adott nyilatkozatára.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Most Mihajlo Podoljak, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tanácsadója döntött úgy, hogy válaszol a magyar házelnök Ukrajnával kapcsolatos gondolataira. Az ukrán házelnök után Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tanácsadója is reagált Kövér László HírtTV-nek adott interjújára.

Mihajlo Podoljak Twitter-posztban fogalmazta meg, mit gondol arról, hogy a magyar házelnök szerint az ukrán elnök magatartását az egész világ ámulattal és értetlenséggel figyel.

Podoljak ukrán és magyar nyelven is közzétett bejegyzésében azt írja, az európai család egyetlen problémás országa Magyarország, amely megakadályoz bármilyen reakciót Oroszország rémtetteire Ukrajnában. Szerinte Budapestnek nem kellene kérkednie a kannibál álláspontjával, mivel az ilyen kijelentéseket nem díjazza a történelem.

A kéziratok nem égnek el. Az orosz hóhérok ölnek, erőszakolnak és városokat pusztítanak el

– fogalmaz a tanácsadó, kiemelve, hogy eközben Zelenszkij a népéért küzd, Európa pedig segít neki és lőszereket ad a küzdelemhez. A tanácsadó végezetül azt írja:

Magyarország szándékosan olaj mézeskalácsra váltja az elhunyt ukrán gyerekek lelkeit. Szégyen.

 

Forrás: Index