Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Újabb Kresz-szigorítás jön Magyarországon: sok embert fog érinteni


A kormány az Európában már bevett szabályozást követi. A kerékpárokhoz sorolnák a KRESZ-ben az elektromos rollereket.

AZ ELEKTROMOS ROLLEREKRE VONATKOZÓ KRESZ-MÓDOSÍTÁS SZERINT A 25 KM/H-S VÉGSEBESSÉGŰ ROLLEREK KERÉKPÁRNAK MINŐSÜLNÉNEK, AZ ENNÉL GYORSABBAK PEDIG SEGÉDMOTOROS KERÉKPÁRNAK.

A tervezet elkészült, és átkerült a Lázár János vezette közlekedési minisztériumhoz – mondta a Magyar Nemzetnek Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős államtitkár.

A KRESZ-módosítást ez év első felére tervezték, ám a kormányzati átalakítások miatt a már elkészült tervezet átkerült az Építési és Közlekedési Minisztériumhoz, a végleges döntés Lázár János miniszter kezében van.

Az elektromos rollerekre vonatkozó szabályozás illeszkedni fog az uniós nagyvárosokban már életbe lépett formulához.A 25 km/h-s végsebességű elektromos rollerekre, elektromos kerékpárokra ugyanazok a szabályok vonatkoznak majd, mint a kerékpárokra. Jelenleg Európában így van mindenhol, mi ezt követjük”– fogalmazott Révész Máriusz.

Ha az összes elektromos rollert segédmotoros kerékpárnak minősítenék át, akkor a rollermegosztó cégek lehúzhatnák a rolót. A segédmotoros kerékpár használatához kötelező a bukósisak, viszont a rollerezők közül senki sem hord ilyen védőeszközt.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük