Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Újabb kórházi ellátások áthelyezéséről döntött a népegészségügyi központ


Január utolsó két napján újabb öt úgynevezett kijelölő határozatot tett közzé a Nemzeti Népegészségügyi Központ, amelyben egyes kórházi ellátásokat más intézményekbe helyeznek át.

Címlapkép: MTI

444 gyűjtése szerint a Nemzeti Népegészségügyi Központ által közzétett változások:

– A balassagyarmati Kenessey kórház nőgyógyászati, szülészeti és újszülött fekvőbeteg-ellátását határozatlan időre a Salgótarjánban lévő megyei kórházba helyezték át. Ez mintegy hatvan település, köztük Balassagyarmat mellett Szécsény, Romhány és Rétság lakóit érinti.

– Solymárról és Pilisszentivánról a fogszabályozás járóbeteg-ellátását visszavonásig a Semmelweis Egyetem Klinikai Központba helyezték át. A helyi ellátás felfüggesztésének oka a kijelölő határozat szerint „személyi feltétel hiánya”.

– A szolnoki kórház februárban néhány napon nem tud szájsebészeti, valamint neurológiai ügyeletet biztosítani, szintén a személyi feltételek átmeneti hiánya miatt. Így az arc- és állcsont-szájsebészeti ügyelet, valamint a stroke-ellátás és a neurológia ügyeletére ezeken a napokon hét budapesti, egy-egy kecskeméti és debreceni kórházat, illetve klinikai központot jelöltek ki.

– Felújítás és költözés miatt március elejéig szünetel a szegedi egyetem Szent-Györgyi klinikai központjában a molekuláris genetikai laboratóriumi diagnosztika, amit a pécsi egyetem és négy budapesti intézmény végez ebben az átmeneti időszakban.

Forrás: 444

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük