Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Újabb incidens a MÁV-nál – Ismét több utas megsérült a Záhonyba tartó járaton


Az eleve késéssel induló IC túl nagy sebességgel ért be a debreceni vasútállomásra, ezért az utasokra hullottak a csomagok. Többen megsérültek, a történtek miatt vizsgálat indult.

képünk illusztráció

A Nyugati pályaudvarról Záhonyba tartó, Hajdúszoboszlóról 10 perc késéssel induló  Nyírség InterCity eddig tisztázatlan okból a megengedett sebességnél gyorsabban ért be a debreceni vasútállomásra. „A váltóknál a kocsik kilengése miatt csomagok estek le a csomagtartóról” – olvasható a Mávinform oldalán.

NÉHÁNY UTAS KÖNNYEBB, ZÚZÓDÁSOS, HORZSOLÁSOS SÉRÜLÉST SZENVEDETT, MENTŐT SZERENCSÉRE NEM KELLETT HÍVNI.

„Az IC várhatóan nem közlekedik tovább. Az utasok a következő, Debrecenből 20:53-kor továbbinduló Tokaj InterCity-vel (IC 588) jutnak el Nyíregyházáig, ahonnan Záhonyba tartó vonattal tudnak elutazni„ – fogalmaznak a közleményben. A MÁV a történtek miatt vizsgálatot indít.

A héten nem az első eset

Hétfőn több utas is égési sérüléseket szenvedett  egy motorvonaton Hodásznál.

A MÁV tájékoztatása szerint a motorvonat hűtővize – feltehetően műszaki hiba miatt – felforrt, és

A TARTÁLYBÓL KIÁRAMLÓ GŐZ TÖBB UTASNAK ÉGÉSI SÉRÜLÉST OKOZOTT.

A sérülteket a kiérkező mentők ellátták. A történtek miatt a közlekedésért is felelős miniszter, Lázár János vizsgálatot indított.

A miniszter szerint a források szűkössége miatt a kormány nem valósíthat meg annyi fejlesztést, amennyit szeretne, a vonatok pedig nem olyan pontosak, gyorsak és kényelmesek, mint amennyire azt szeretnék.

Az utasbiztonságból viszont nem engedünk!

– fogalmazott az építési és közlekedési miniszter.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük