Újabb árhullám jön: Hét és fél méternél tetőzött a Tisza folyó Vásárosnaménynál

40 eve varos vasarosnameny

Újabb árhullám jön Hét és fél méternél tetőzött a Tisza folyó Vásárosnaménynál

Vásárosnamény – Közel 550 kilométeren volt elrendelve árvízvédelmi készültség a magyarországi folyókon, így a Bereg szívében, Vásárosnaményban is. A Tisza vízgyűjtőjén a hét első három napján területi átlagban is igen jelentős csapadék hullott, főként a Felső-Tisza és a Bodrog vízgyűjtőjén, valamint a Túr-Szamos-Kraszna vízrendszeren.

A  csapadékos időjárás továbbra is folytatódik, ugyanis a jövő hét elején ismét több csapadék valószínűsíthető, elsősorban a kárpátaljai és a felvidéki területeken. Az elmúlt napokban lehullott csapadék hatására kialakult tiszai árhullám, tegnap a déli órákban tetőzött Vásárosnamény térségében, ahol 754 centimétert mértek a szakemberek, a másodfokú készültségi szintet kevéssel meghaladó vízállással. A szakemberek előrejelzése szerint a jövő hét közepén, ismét árhullám várható, melynek mértéke jóval kisebb lesz a mostaninál, ami közel 500 centiméteres vízállást eredményez majd. A vízügyi szakemberek az érintett szakaszokon továbbra is fokozott figyelőszolgálatot tartanak fenn, másodfokú készültségi szintnél éjjel-nappal megemelt létszámú őrszolgálattal.

Forrás: FETIVIZIG

Forrás: FETIVIZIG

Forrás: FETIVIZIG

Forrás: FETIVIZIG

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Vélemény, hozzászólás?