40 eve varos vasarosnameny

Ingyenes szabadtéri sport- és szabadidőpark épül Vásárosnaményban

Vásárosnamény – Magyarországon egyre nagyobb teret nyer a szabadidős sportban a szabadtéren felállított testedző eszközök, parkok használata, melynek célja, hogy ingyenesen, bárki számára elérhető, sportolási lehetőséget adjon minden korosztály számára. Vásárosnamény Város Önkormányzatának sikeres pályázatát követően, ilyen sportpark létesül most Vásárosnamény központi játszóterén – közölte szerkesztőségünkkel Filep Sándor.

Az egészségmegőrzés szempontjából kiemelt szerepe lesz a most kivitelezésre kerülő sport- és szabadidőpark, hiszen nemzetközi kutatásokkal alátámasztott adatok alapján megállapítható, hogy Magyarországon a felnőtt lakosság csak 10-15 %-a sportol rendszeresen, míg ez a mindennapos testnevelésen kívül a gyerekek csupán 10%-ára igaz. A sportpark a Nemzeti Sportközpont kivitelezésében valósul meg Vásárosnaményban, ahol megközelítőleg 90 négyzetméteren építenek „C” típusú sportparkot. A sportfejlesztés által nyolc, ingyen használható sporteszköz kerül majd telepítésre. A telepített egészségmegőrző eszközök teret biztosítanak majd tolózdkodásra, húzódzkodásra, has- és hátizom erősítő gyakorlatokra és fekvőtámasz gyakorlatokra, valamint lépcsőzésre és függeszkedésre is. A park biztonságát kamera őrzi majd és megvilágítást is kap, így éjjel -nappal használható majd biztonságosan. A sportpark hamarosan elkészült, melynek átadását követően az egymást követő generációk együtt tölthetik majd el a szabadidejüket, festői környezetben, a Bereg szívében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Vélemény, hozzászólás?