Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Új trükkel próbálkoznak csalók az ATM-eknél, mutatjuk, hogy mire figyeljen


Magyarországon is egyre több gyanútlan ember esik áldozatul az ATM-es csalóknak, akik látszólag csak segíteni szeretnének a készpénzfelvételnél. A csalók elsősorban külföldiek és idősek jóhiszeműségét tudják így kihasználni a bankautomatáknál – írja a promotions.hu.

Képünk illusztráció

Már januárban megtörtént az idei első csalás, a Budapest VII. kerületi rendőrök egy háromtagú bandát fogtak el,

AKIK TÖBB, MINT 200 EZER FORINTTAL KÁROSÍTOTTAK MEG EGY UKRÁN FÉRFIT.

Az ATM-es csalók trükkös módszere, hogy odalépnek a bankautomatánál álló áldozatukhoz, és felajánlják, hogy segítenek neki a pénzfelvételben. Miután az áldozat beírja a felvenni kívánt összeget, a kifizetés előtt elsötétül az automata kijelzője; ekkor a csalók azt mondják, hogy lefagyott a gép vagy nem működik, ezért a legközelebbi másik ATM-hez invitálják áldozatukat.

MIKÖZBEN A CSALÓ IGYEKSZIK SZÓVAL TARTANI ÉS LEKÖTNI AZ ÁLDOZAT FIGYELMÉT, EGY PILLANAT ALATT KIVESZI AZ AUTOMATÁBÓL AZT A PÉNZT, AMIT ELŐTTE LEVETTEK A SZÁMLÁJÁRÓL.

Augusztus közepén ugyanilyen módszerrel járt sikerrel egy másik csaló, az áldozat ezúttal egy idős asszony volt, akit a terézvárosi rendőrök csak most fogtak el.  A 40 éves csalóról kiderült, hogy az elmúlt időszakban több embert is megkárosított,

ÖSSZESEN 300 EZER FORINTOT CSALT KI AZ ÁLDOZATAIBÓL.

A Magyar Rendőrség a hivatalos weboldalán tett közzé egy rövid videót, amin jól látszik, hogy a 40 éves csaló hogyan vette el egy pillanat leforgása alatt a sértettek pénzét. Ugyan a gyanúsított nem tett vallomást, a rendőrök őrizetbe vették, valamint előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük